Kies slim en blijf jarenlang verliefd op je keuken

Gepubliceerd op 09 October 2017

Feit: je koopt niet elke dag een keuken. Daarom is het belangrijk dat die lang meegaat. Verder wil je er niet te snel op uitgekeken raken. Een tint of afwerking die vandaag helemaal trendy is, kan na een jaar al gedateerd lijken. Hoe vind je die tijdloze keuken waar je jarenlang plezier aan beleeft?

Robuust geheel

Richt je pijlen op een keuken die tegen een stootje kan, want die blijft langer mooi. Niemand zit te wachten op deuken in het werkblad, losse scharnieren of krassen op de kastdeuren. Kies dus voor harde materialen en een kwalitatieve afwerking. Je keuken is dan beter bestand tegen intensief gebruik en ongelukjes. Resultaat: minder stress, en meer goesting om lekker te kokkerellen!

Dikke panelen

Stevige kasten zijn een must. Vraag daarom naar de densiteit van de gebruikte panelen. Hoe hoger de densiteit, hoe steviger het meubelpaneel. Goed om te weten: de hoogste densiteit op de markt is 740 kg/m3. Verder moeten de panelen dik genoeg zijn. Kastdeuren met een dikte van 20 mm voldoen prima, een dikte van 24 mm is een plus. Let ook op de scharnieren. Die zijn best stevig en zorgen voor een geruisloze sluiting.

Warme uitstraling

Een felle tint voor je keuken lijkt vandaag misschien een goed idee, maar wat na een paar jaar? En wat als je je woning wil verkopen? Denk vooruit en focus op neutrale en subtiele tinten. Die hoeven niet saai te zijn. Door te combineren met hout injecteer je sfeer en warmte. Je zal zien, strak en gezellig gaan prima samen! Ontdek inspirerende voorbeelden.

Massief of fineer

Eik en fineer eik doen het erg goed in de keuken. Geen toeval! Eik is een van de meest duurzame houtsoorten. Is je budget beperkt, dan kun je besparen door voor fineer te kiezen. Er wordt dan een dun laagje (eiken)hout op de meubelplaat gekleefd, wat goedkoper uitkomt. Heb je te maken met een kwaliteitskeuken, dan merk je haast geen verschil met een volledig massieve keuken. Bijkomend voordeel: fineer kan niet krom trekken.

Karaktervol verweerd

Hoe geef je je keuken met neutrale tint extra karakter en cachet? Kies voor de afwerking fineer eik met verweerde look. Er worden dan horizontale markeringen aangebracht over de verticale houtstructuur. De groefjes zie je wel, maar voel je haast niet. Deze  ‘scarved oak’ techniek kan zowel bij gebeitste als bij gelakte kleuren. Stylish!

Prangende vragen over jouw droomkeuken? Laat je adviseren door een ervaren keukenadviseur. Hij of zij komt ook aan huis, volledig vrijblijvend. Ontdek in afwachting onze tips voor een gebruiksvriendelijke keuken.

 
 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan