Keukendecoratie, de kers op de taart

Gepubliceerd op 25 February 2017

Gepassioneerde thuiskoks passen voor een standaard keukenontwerp. Zij hebben een neus voor smaakmakers zoals een wand in aluminium, functionele verlichting of een streepje groen. Maar hoe ga je te werk bij het verfraaien van je keuken en op welke manier creëer je dat huiselijk gevoel? En wat zijn de nieuwste trends in keukendecoratie?

Maximum aluminium

Elke hobbykok droomt van aluminium. Niet een beetje, maar all over the place! Van een blinkende espressomachine geflankeerd door een peper- en een zoutmolen tot massief roestvrijstalen ladefronten. Aluminium staat voor duurzaamheid en hygiëne. Het onderhoud vergt weinig moeite en de levensduur is oneindig lang. Superhip zijn spatwanden in aluminium. Je kunt ze laten bedrukken met een levensspreuk, een tekening, een foto, noem maar op! Het zijn blikvangers zowel in moderne als in landelijke keukens.

Keuken in de hoofdrol

Keukens met kasten in verschillende kleuren en materialen doen het goed. De achterliggende gedachte? Hoe meer meubellook, hoe beter de keuken in een open leefruimte past. Laat haar kleuren en materialen ook terugkomen in de rest van je woning zodat de keuken en de leefruimte versmelten. Geen aparte ruimten, geen muren en geen grenzen. De nieuwe keuken loopt naadloos over in de andere kamers in huis. Ze vormt de basis van één mooi en elegant geheel.

Licht in de duisternis

De keuken anno 2017 blinkt uit in uniformiteit en discretie. Algemene, taak- en sfeerverlichting nemen er een belangrijke plaats in. Een functioneel lichtsysteem zorgt voor een goede werkverlichting en een aangename sfeer. In- of opbouwspots onder hangkasten en aan het plafond zijn onontbeerlijk om te kokkerellen, een knusse lamp kan zowel de eettafel verlichten als gezelligheid scheppen. Daglicht oogt het prettigst, maar niet elke keuken kan daar in voldoende mate over beschikken.

Een streepje groen

Planten geven een extra dimensie aan de keuken. Elk straaltje zon in deze ruimte kan een spotje op een plant zijn. Of dat nu zelfgekweekte kerstroos is of een retrobegonia. Weet ook dat groepjes planten meer rust creëren. Een diepe vensterbank is dan weer een geknipte stylingplek. Leuk voor allerlei geurige kruidenplantjes, die je instant kunt gebruiken om een maaltijd op smaak te brengen. In de keuken is het overwegend vochtiger dan in andere vertrekken. Planten gedijen er prima.

Keukenbasics finetunen

Koken is een eitje mits je de juiste keukenbasics bij de hand hebt om die omelet of dat sterrendiner te bereiden. De juiste keukenaccessoires zijn dan ook een verrijking voor je keuken. Een robuuste messenblok, een stijlvolle vaste snijplank, praktische lepelhouders en ga zo maar door. Houd wel voor ogen dat de accessoires zowel functioneel als decoratief een meerwaarde moeten geven aan je keuken. Zoek zeker naar gerei en spullen die harmonieus en perfect bij elkaar passen.

Doe inspiratie op en bekijk hier enkele prachtige keukenmodellen

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan