Keuken renoveren: ontdek tips van de keukenconsultant (gezien in Blind gekocht)

20/05/2022

Volg je ook ‘Blind gekocht’ op Play4? In die tv-reeks geven dit jaar 7 koppels hun budget voor een nieuwe woning in handen van experts. Die gaan op zoek naar de perfecte match en organiseren de renovatie. Telkens wordt ook de keuken aangepakt. Hoe tover je een verouderde keuken bijvoorbeeld om tot een hedendaags geheel dat helemaal voldoet aan je wensen? De Dovy-keukenconsultant geeft je graag advies voor een betaalbare keuken met wow-factor. Ontdek zijn beste tips en transformeer je keuken tot de keuken van je dromen.

Beperkt budget? Overweeg een werkblad in laminaat.

Zijn dure materialen zoals een keramisch werkblad niet haalbaar voor jou? Overweeg dan om voor laminaat te kiezen. Niet alleen voor je kastdeuren, maar ook voor je werkblad is laminaat een betaalbare optie. Het is onderhoudsvriendelijk, krasvast en gaat jaren mee. Florian en Celine bijvoorbeeld, kregen een werkblad in lichtgrijs laminaat dat een perfecte match vormt met het roodbruin laminaat van hun kastdeuren. Bij Liese en Iῆigo koos de keukenconsultant dan weer voor een werkblad in laminaat dat eruitziet als blauwsteen. Klasse!

Ontdek de voordelen van laminaat

Een keukeneiland? Geen must. Ontdek andere mogelijkheden.

Heb je geen plaats voor een keukeneiland? Geen zorgen, want ook een indeling zonder keukeneiland kan werken voor jou. Wat dacht je van een galerijkeuken zoals bij Celine en Florian, een keukenopstelling die links en rechts kasten en een aanrecht heeft? Die biedt meer dan voldoende opberg- en werkruimte en is praktisch in gebruik. Zo hoef je het keukeneiland niet te missen.

Ontdek de keuken van Celine en Florian

Een andere manier om efficiënt je kleine keuken in te delen, is een L-opstelling. Bij een keuken in L-vorm liggen het kook-, afwas- en opberggedeelte dicht bij elkaar, erg handig! Maar je krijgt in dit geval bijna altijd te maken met een hoekkast met legplank. Bij Liese en Iῆigo kwam er een draaiplateau met twee niveaus, voorzien van een antislipbodem. Zo kan het koppel makkelijk bij alle potten en pannen zonder dat die verschuiven.

Ontdek de keuken van Liese en Iῆigo

Is je keuken ruim genoeg voor een keukeneiland? Laat je dan volledig gaan. Een keukeneiland is niet alleen praktisch, het kan ook de blikvanger worden in je leefkeuken. Gezellig kokerellen terwijl je huisgenoten of gasten plaatsnemen op een van de krukjes, dat went snel. En de dampkap? Die hoeft geen stoorzender te zijn, want je kan kiezen voor randafzuiging in de kookplaat. Discreet, esthetisch en efficiënt. Daar zijn ook Caroline en Filip getuige van.

Ontdek de keuken van Caroline en Filip

Het maximum uit je keuken halen? Kies voor maatwerk.

Als je voor een maatkeuken gaat, kan je alle hoekjes en kantjes optimaal benutten. Op die manier creëer je meer opbergruimte, en die komt altijd van pas. Kiezen voor een op maat gemaakte keuken betekent ook: werkbladen die zijn aangepast aan jouw hoogte. Florian en Celine kokkerellen voortaan comfortabel aan werkbladen van 97 cm. Die zijn wat hoger dan gemiddeld aangezien zij allebei behoorlijk groot zijn. Ook de schuine muren vormden door het maatwerk geen probleem. Het resultaat: een prachtige keuken met veel ruimte, volledig op maat én netjes binnen hun budget.

Meer weten over maatwerk bij Dovy

Kleine, donkere keuken? Creëer ruimte en licht.
Hoe renoveer je een donkere, ingesloten keuken?

  • Durf je keukenindeling aan te passen voor een maximaal effect. Bij Aisha en Robin plaatste Dovy de keuken tegen de tegenoverliggende wand, waardoor er plaats vrijkwam voor een schuifraam.
  • Breng natuurlijk licht binnen in je keuken. Een groot (schuif)raam laat daglicht binnen en kan voor een connectie met je tuin zorgen.  
  • Een vals plafond? Overweeg om het weg te halen voor een instant ruimtelijk gevoel.
  • Om een open, lichtrijk gevoel te accentueren, kan je kiezen voor een effen witte keuken met kastdeuren in kerngekleurd frontlaminaat. De subtiele witte handgrepen maken het plaatje af. Strakke look: check!

Ontdek de keuken van Aisha en Robin

Jouw beoogde sfeer, dankzij de juiste keuzes (werkblad, materialen en meer)
Een specifieke sfeer voor ogen? Laat die door een keukenspecialist vertalen naar een efficiënt keukenontwerp voor een echt wow-effect. Filip en Caroline wilden graag een keuken met een zuiderse vibe. Ze kregen een lichte keuken met witte kastenwand, een eiland met licht gegroefde eiken kastdeuren en een groot keramisch keukenwerkblad met travertinlook. Ook de opvallende spatwand is gemaakt uit keramiek, maar ziet eruit als marmer. Dankzij de combinatie van deze materialen kan het koppel elke dag genieten van wat vakantie. Mission accomplished!

Ontdek keukenstijlen

Benieuwd naar een gepersonaliseerd ontwerp voor jouw toekomstige keuken? Maak nu een afspraak in een Dovy showroom naar keuze, krijg advies op maat en bekijk je toekomstige keuken in virtual reality alsof hij al bij je thuis zou staan.

In samenwerking met Dovy Keukens

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.