Keuken in een glansrol

Gepubliceerd op 25 February 2017

De een brengt er uren in door, al roerend, stovend en proevend. De ander prikt er liever snel-snel een vorkje in een afhaalmaaltijd. De keuken is meer dan ooit het kloppende hart van het huis én een ruimte die mag gezien worden.

Glanzende keukens zijn hot. Keukenfabrikanten spelen daar handig op in en pakken uit met drie types van fonkelende materialen met telkens een andere structuur: hoogglanslak, glas en – het nieuwste van het nieuwste – kerngekleurd frontlaminaat met een glanzende afwerking. Je hebt keuze te over en vindt deze materialen in verschillende prijsklassen.

Slijtvast en krasbestendig

Keukenkasten in laminaat zijn aanzienlijk sterker dan kasten in melamine, zoveel is zeker! Laminaat is immers veel beter bestand tegen stoten en krassen. Bovendien kun je deze krachtpatser veel gemakkelijker onderhouden. Wie op zoek is naar een nieuwe keuken, heeft daar zeker oren naar.

Bye bye donker lijntje!

Frontlaminaat is een streling voor het oog. De afboording van de kastdeuren zit tussen de laminaatlagen aan de voor- en de achterzijde. Het fijne donkere lijntje is er daarom nog wel, alleen zie je het niet als je de kastdeuren aan de voorkant bekijkt. Zeer netjes want dit geeft de keuken een eigentijdse look. Keukenfabrikanten gaan voortaan nog een stap verder en ontwikkelen een frontlaminaat dat in de kern wordt gekleurd. En wat blijkt? Dankzij dit speciale productieprocedé is het fijne donkere lijntje voorgoed verdwenen! Zowel als je de kastdeuren frontaal inspecteert als wanneer je ze van opzij onder de loep neemt.

Blinkende uitvoering

Door de toenemende vraag naar glanzende keukens passen slimme keukenbouwers nu ook een blinkende afwerking toe op het kerngekleurd frontlaminaat. Kastdeuren die tot in de kern zijn gekleurd en tevens blinken als een spiegel leveren een flinke meerwaarde op voor je keuken. En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Summum van luxe

Het summum van glanzende luxe? Keukens in hoogglanslak! Hoogglans geeft het interieur een moderne twist en oogt chic en stijlvol. Lakken met hoogglans is een arbeidsintensief proces. Het vereist een grondlaag, een kleurlaag en tenslotte een hoogglansvernislaag. Tussen elke laag moet ook nog eens zeer grondig worden geschuurd en gepolierd. Kastdeuren voorzien van een hoogglanslak matchen niet alleen bij een modern interieur, maar komen ook bijzonder goed tot hun recht in combinatie met natuurlijke materialen. In een landelijke omgeving vallen ze juist erg op, terwijl ze in een open ruimte een hippe touch brengen.

Hoge glimfactor

Ook glanzend glas heeft een hoge glimfactor. Het doet dikwijls dienst als spatplaat achter het fornuis omdat het zo onderhoudsvriendelijk is. Keukendeuren in glas vinden tegenwoordig dan ook gretig aftrek. Zeker in combinatie met aluminium zien ze eruit om door een ringetje te halen en ademen ze luxe uit. Glas heeft de unieke eigenschap dat het licht weerkaatst in plaats van het op te nemen. Glanzende glazen deuren zorgen voor een strakke uitstraling en een groter ruimtelijk effect. Last but not least zijn keukendeuren in glas sterk, vlek- en krasbestendig en kunnen ze zonder moeite worden schoongemaakt met een zachte doek en een gewone glasreiniger. Ook handig: de aluminium greeplijst bevindt zich achter de deur- en ladefronten. Zo kun je de kasten en laden openen zonder het glas aan te raken en vingerafdrukken achter te laten. Het onderhoud blijft dus tot een minimum beperkt.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan