Je keuken renoveren? Niet zonder deze tips & tricks!

Gepubliceerd op 19 Mei 2021

Wil jij je keuken renoveren? Laat je dan eerst inspireren. Kwestie van straks het maximum uit je project te halen. Vandaag ontdek je de geslaagde projecten van tevreden koppels die jou voorgingen. Hoe pakten ze pittige uitdagingen aan om tot hun droomkeuken te komen? En wat leer je eruit? 

Tip 1: overweeg om je keuken te verplaatsen als dat beter uitkomt

Stel, je wil doodgraag een keukeneiland in je nieuwe keuken, maar daar lijkt geen plaats voor te zijn. Wat doe je? Ann-Sophie (24) en Maxim (30) die deelnamen aan het tv-programma ‘Blind Gekocht’ leerden dat er vaak meer mogelijk is dan je op het eerste gezicht zou denken. Ook Ann-Sophie droomde van een keukeneiland. Maar dat lukte niet op de plaats waar de oude keuken stond. Daarom besloot de interieurarchitect om de keuken te verplaatsen naar het midden van de woning. Van een transformatie gesproken! De nieuwe impressionante keuken staat nu letterlijk en figuurlijk in het middelpunt van de belangstelling. Hij is centraal geplaatst tussen de eetkamer en het salon. Handig als je thuiskomt met je handen vol boodschappentassen, of wanneer je tijdens het tv-kijken plots zin krijgt in een drankje. Maar er zijn nog meer redenen waarom de nieuwe keuken van dit koppel een schot in de roos is. Bekijk het filmpje en ontdek alle troeven van hun strakke keuken in zwart laminaat. Inspiratie voor jouw moderne keuken vind je in de inspratiebrochure.

Tip 2: durf te kiezen voor de opstelling die werkt voor jou

‘Verbouw een huis en win een thuis’. Harry en Jerina hebben de slogan van het tv-programma ‘Huis Gemaakt’ op VTM heel letterlijk opgevat. Ze verbouwden een oude burgerwoning in Kortrijk volledig en maakten er een gezellige thuis van. De oude keuken bestond slechts uit 2 onderkastjes met laden en een waterpomp. Tijd dus om er de sloophamer in te zetten en de keukenruimte te vergroten. Het koppel koos voor een nieuwe keuken in 4 delen die samen één mooi geheel vormen. Het kookgedeelte staat pal in het midden van de keuken opgesteld, met zicht op de tuin. Dat zorgt voor gezelligheid en een knusse sfeer. Verder beschikt deze moderne keuken over een zee aan opbergruimte, heel wat zitgelegenheid en een hoop slimme snufjes. Benieuwd welke keukenopstelling jij best kiest? Maak een afspraak in een Dovy showroom en laat je adviseren. Ontdek in één keer hoe je een gratis keukenontwerp in 3D bemachtigt.

Tip 3: profiteer van de talrijke praktische opbergmogelijkheden

Wat beide koppels ook hebben geleerd tijdens hun keukenrenovatie: bergruimte heb je nooit te veel. Dankzij slimme oplossingen kan je elke vierkante centimeter kastinhoud gelukkig optimaal benutten en veelvoorkomende keukenuitdagingen aangaan. Hoe zorg je ervoor dat je je hoekkasten goed gebruikt? Dankzij uitzwenkbare systemen en draaiplateaus moet je je niet in bochten wringen om iets uit de onderste kast te halen. Zo kan je de volledige ruimte van je hoekkast benutten. Geen idee wat je moet aanvangen met de smalle ruimte tussen je kastenwand en het kookeiland? Dan kan je kiezen voor een kolomkast met 'Horizon Plus-deuren' die zijwaarts opengaan. Of je gaat voor een hoge voorraadkast, die bijna tot aan het plafond reikt. De producten die je regelmatig nodig hebt, zet je in de rekken aan de deur. Het systeem kreeg niet toevallig de naam 'Tandemside'. Je gebruikt de kast net als een tandem, met twee volwaardige kanten. Benieuwd naar meer opbergtips? Ontdek het overzicht of bekijk meer inspirerende projecten.

Graag advies op maat voor jouw keukenrenovatie? Maak dan een afspraak in een Dovy toonzaal naar keuze. Daar ontvang je naast een gratis prijsofferte ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken. Zo sta je meteen een stap dichter bij je droomkeuken.