Inspirerende keukenrenovatie: oude elementen stijlvol gecombineerd met een Dovy-keuken

Gepubliceerd op 19 May 2021

De gerenoveerde woning in Keerbergen van de Roemeense familie Manea is een toonbeeld van charme. De vrouw des huizes richtte de woning in met veel smaak. Ze respecteerde daarbij de oude elementen van het huis, en combineerde ze met een moderne toets. Ook hun nieuwe Dovy-keuken moest die combinatie maken. Missie geslaagd! Ontdek hun verhaal en laat je verbazen. 

Op zoek naar een nieuwe keuken

De renovatiewerken van de familie Manea krijgen stilaan vorm. Hoog tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe keuken. In hun zoektocht stappen ze binnen bij Dovy Herent. Keukenconsultant Jonas begrijpt de bekommernis van de familie om de traditionele elementen in de keuken te behouden, maar er toch een moderne toets aan te geven. Hij tekent de keuken uit op computer en via een link krijgt de familie Manea hun keukenontwerp in 3D thuisgestuurd. Samen met de kinderen kunnen ze het ontwerp thuis bekijken op een computer, tablet of smartphone. Ontdek hoe ook jij je persoonlijk keukenontwerp in 3D ontvangt.

Een keukenontwerp met oog voor de kinderen

Alle beslissingen die de familie Manea neemt, zijn met de kinderen in hun gedachten. Zo kiezen ze voor lage kasten, zodat de kinderen zelf een bord of lepel kunnen nemen. De onderste kasten in de kastenwand zijn zo ingericht dat ze makkelijk toegankelijk zijn voor de kinderen. De familie betrekt hen graag bij de dagdagelijkse dingen in de keuken, zoals de tafel dekken of meehelpen met koken. Op die manier voelen ze zich betrokken en leren ze om zelfstandig te zijn.

Combinatie van traditionele en moderne elementen

De keukenvloer in traditionele stijl heeft een druk printpatroon, dus moest de keuken zo eenvoudig mogelijk zijn. Daarom koos de familie voor een neutrale grijze kleur. De keukenconsultant raadde aan om toch een klein accent in de keuken te voorzien door te kiezen voor een keukenmodel in fineer eik met verticale planken om de 10 cm. Door er een kleine, elegante deurknop aan toe te voegen, straalt de keuken één en al authenticiteit uit.

Een handige kastenwand

Op de plaats waar de kastenwand zich bevindt, was vroeger een deur naar een aparte ruimte. Tijdens de renovatiewerken werd al snel besloten om deze ruimte in te nemen als extra keukenruimte. Gezien de familie Manea 5 gezinsleden telt, is er veel opbergruimte nodig. Dus krijgt alles een plaats in de lange kastenwand, zelfs de microgolfoven. Op die manier wordt hij aan het zicht onttrokken.

Extra brede laden

De smalle keukenruimte liet geen plaats voor een kookeiland. Daarom werd het kookgedeelte voorzien in een L-vorm. Op aanraden van de keukenconsultant koos mevrouw Manea voor extra brede laden. Ze bieden een mooi zicht op de inhoud en je kunt er veel potten en pannen in kwijt.

Geslaagde mix van oud en nieuw

Het gezin hecht veel belang aan traditionele waarden, familie en erfstukken. Mevrouw Manea vertelt: “Erfstukken zijn heel persoonlijke zaken, die je je leven lang in je hart koestert. Oude voorwerpen kun je gelukkig perfect combineren met een actuele Dovy-keuken. Maar ook onze moderne dampkap in inox past perfect bij de landelijke keuken. Het is allemaal een kwestie van evenwicht. De juiste balans vinden tussen modern en klassiek, tussen oud en nieuw.”

Investeren in kwaliteit

Mevrouw Manea wou vooral een kwalitatieve keuken met een makkelijk te onderhouden werkblad. “En liefst nog tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding”, voegt ze er met een knipoog aan toe. “Voor ons was het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Kwaliteit op het vlak van kastdeuren die jarenlang zullen meegaan, maar ook wat het werkblad betreft. Op aanraden van onze keukenconsultant gingen we voor een werkblad in keramiek. We hebben het doorgetrokken naar de spatwand en de vensterbank, zodat alles mooi op elkaar afgestemd is en makkelijk proper te maken.”

Missie geslaagd

Is de familie tevreden met het resultaat? “Absoluut! Alles wat we wilden, hebben we gekregen: kwaliteit, goed advies, begeleiding én een goede prijs”, vertelt de vrouw des huizes enthousiast. “Wij hebben onze buren al uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en er samen een glas op te drinken. Wie weet bestellen zij op ons aanraden ook wel een nieuwe Dovy-keuken.”

Ook op zoek naar een nieuwe keuken en benieuwd naar een persoonlijk ontwerp in 3DBezoek een Dovy showroom in je buurt en deel je plannen. Liever eerst wat meer inspiratie? Vraag dan je gratis inspiratiebrochure aan. Succes!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan