Hoe vind je de juiste inbouwtoestellen voor jouw keuken?

Gepubliceerd op 18 Juni 2019

Ga je op zoek naar een nieuwe keuken, dan moet je heel wat keuzes maken. Welke toestellen je wilt bijvoorbeeld. Waar hou je rekening mee in je zoektocht naar ingebouwde keukentoestellen? We helpen je graag op weg.

Je favoriete inbouwtoestellen

Welke keukentoestellen mogen niet ontbreken in je keuken? Welke functies moeten ze hebben? Hierover denk je best even na voor je je keuken laat ontwerpen. Wil je een groot fornuis op gas of is een klein inductievuur voldoende? Wil je een stoomoven, een klassiek exemplaar of een combi-oven die alles kan? Wil je een vaatwasser of niet? Misschien wel een slimme koelkast? Enzovoort. Laat je adviseren door een keukenspecialist.

Toestellen die matchen

Kies inbouwtoestellen die passen bij je keukenstijl. Bepaal ook waar je toestellen geplaatst worden. Plaats je bijvoorbeeld twee ovens naast elkaar, dan is het mooier wanneer deze even groot zijn en dezelfde uitstraling hebben. Een inbouwkoelkast of vaatwasser kun je laten inwerken en laten bekleden met een keukenfront dat een geheel vormt met de rest van de kasten.

Het gepaste toestel

Je toestellen moeten ook passen in je keukenruimte. Ideaal voor compacte keukens zijn gecombineerde apparaten. Maar ook voor open keukens moet je praktisch denken. Zo houd je er best rekening mee dat dampen en geuren zich kunnen verspreiden in de leefruimte. Een krachtig afzuigsysteem kan de oplossing bieden. Ga voor een dampkap met recirculatie als je de lucht niet naar buiten kunt afvoeren. Of kies eentje die in je kookplaat verwerkt is als je geen visueel storende dampkap boven je kookplaat wilt.

Slimme toestellen

Keukentoestellen worden ook alsmaar slimmer. Je koelkast bijvoorbeeld, wordt het centrum van je keuken. Zo kun je bijvoorbeeld in de winkel met je smartphone en camera’s in je koelkast kijken en zie je meteen wat er aangevuld moet worden. Ben je niet zeker of de producten in je frigo nog vers zijn? Geen zorgen. Je slimme koelkast licht je in over de houdbaarheidsdatum. En ben je op zoek naar kookinspiratie? Je frigo roept recepten op die je met de aanwezige ingrediënten kunt maken. Krijg nu een gratis slimme Amerikaanse koelkast bij bestelling van je keuken met minimum 4 inbouwtoestellen. Ontdek de zomeractie.

Ergonomisch geplaatste toestellen

Het voordeel van inbouwkeukentoestellen is dat je ze kunt laten plaatsen op de juiste hoogte, aangepast aan jouw grootte. Zo krijg je maximaal ergonomisch gebruiksgemak. Laat bijvoorbeeld je vaatwasser op werkhoogte plaatsen zodat je niet te diep door de knieën moet buigen om de vaat in en uit te laden. Je ovens bevinden zich best op armhoogte (100 – 140 cm) zodat je hete schotels op een veilige manier kunt uithalen.

Prijs-kwaliteit?

Een groot deel van het budget voor je keuken gaat naar de toestellen. Je wilt dan ook waar voor je geld. Vergelijk daarom verschillende keukentoestellen, lees reviews, vraag naar ervaringen van vrienden en familie of laat je adviseren door een keukenspecialist.

Het juiste merk?

Er zijn veel verschillende merken keukentoestellen. Wat voor de ene aanvoelt als een goed merk is voor de andere misschien niet gepast. Laat je daarom goed adviseren door een keukenspecialist. Die gaat samen met je op zoek naar de inbouwtoestellen die bij je passen. Wel is het zo dat als je een A-merk merk kiest je zeker bent van je garantie en wisselstukken ook jaren later, moest je toestel onverwachts stuk gaan.

Gemakkelijk in onderhoud

Wil je de levensduur van je keukenapparaten verlengen, dan is een goed onderhoud zeer belangrijk. Volg hiervoor de onderhoudsadviezen van de fabrikant. Hoe makkelijker de toestellen te onderhouden zijn hoe minder vervelend de klus is. Zo bestaan er bijvoorbeeld zelfreinigende ovens waarbij bakresten en vetten zo worden opgewarmd dat de resten verkolen. Die verkoolde resten kun je dan gemakkelijk verwijderen.

Op zoek naar je droomkeuken met de gepaste inbouwtoestellen? Doe inspiratie op of neem contact op voor advies of een offerte op maat.  

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan