Graag veel opbergruimte in je keuken? Ontdek handige opbergoplossingen en nuttige tips.

12/07/2023

Je maakt je vaatwasser leeg, maar het is minutenlang puzzelen om alles kwijt te kunnen in je keukenkasten … Dit soort frustraties wil je vast voorkomen. Vandaag ontdek je tips om de beschikbare ruimte in je keuken optimaal te benutten. Zo realiseer je jouw droomkeuken met tal van opbergmogelijkheden, waarin je makkelijk de orde bewaart.

Denk goed na over de organisatie van je keuken

Alles begint met een goede organisatie van je keuken, want op die manier kan je makkelijk ruimte creëren en plaats besparen. Geen idee hoe je dat aanpakt? Verderop in dit artikel vind je nuttige tips om mee aan de slag te gaan. Bezoek zeker ook een Dovy-toonzaal bij jou in de buurt. Daar kan je doordachte indelingen en opbergoplossingen voor je keuken testen. Je kan er meteen je vragen kwijt. Wist je dat je ook gratis advies aan huis kan aanvragen? Ontdek hier hoe het werkt.

Integreer plaatsbesparende oplossingen

Hoe zie jij je toekomstige landelijke of moderne keuken? Ruim, met een volledige kastenwand én kookeiland? Prima, maar wat doe je als daar niet genoeg plaats voor is? Dan ga je op zoek naar slimme oplossingen die veel opbergruimte bieden. Spot bijvoorbeeld de ontbijtkast 'Horizon Plus' waarvan de deuren, net zoals busdeuren, zijwaarts opengaan. Daarmee bespaar je veel plaats tussen je kastenwand en je kookeiland. Tegelijk creëer je een grote opbergruimte, waar je een hoop kookgerei in kwijt kan. Bekijk de video en maak een afspraak met een keukenspecialist voor advies.

Tip: Overweeg ook deze praktische rekjes, die je onderaan een legplank vastmaakt. Je hangt er makkelijk je glazen aan, waardoor je heel wat plaats uitspaart in de kast.

Ga voor brede, diepe lades waar mogelijk

Naast de handige ontbijtkast met zijwaartse deuren, zijn ook lades een aanrader voor je keuken. Vaak zijn lades namelijk veel praktischer dan kasten. Hoe breder de lades zijn, hoe beter. Ook de diepte van de lades speelt een belangrijke rol. Een diepere of hogere kast dan de standaardmaten biedt je meer opbergruimte, waardoor je zeker al je materiaal kwijt kan. Bij Dovy Keukens luisteren ze naar je wensen en ben je niet beperkt tot de standaardmaten. Graag een extra hoge of diepe kast voor je keukenspullen? Geen probleem! Bekijk de voordelen van ruime kasten en maak een afspraak voor een gratis prijsofferte.

Vul dode hoeken en ruimtes in

Dode hoeken in je keuken zijn een verspilling van ruimte. Waarom deze plaats niet efficiënt gebruiken? Dat doe je bijvoorbeeld met dit handige hoekkastsysteem van Dovy. Het werd speciaal ontworpen om de volledige inhoud van de hoekkast naar de voorkant van de kast te brengen. Zo kan je altijd makkelijk bij je kookgerei. De bodem heeft een antisliplaag, zodat je potten en pannen goed vast blijven staan. Ontdek ook het hoeksysteem met Magic Corner, dat volledig naar buiten draait en waarbij de inhoud naar je toe komt. Alle hoeken worden maximaal benut, terwijl jij profiteert van een gebruiksvriendelijke oplossing. Bekijk een inspirerende opstelling met dit hoeksysteem.

Laat je adviseren over de juiste keukentoestellen

Valt het jou ook op dat inbouwapparaten voor de keuken steeds groter worden? Gelukkig kunnen ze vaak meerdere dingen tegelijk. Een inbouwoven kan bijvoorbeeld microgolf, oven en toaster in één zijn. En wat met de dampkap, een ruimteverslinder die het zicht wegneemt?  Ook daar zijn oplossingen voor. Een werkbladafzuiging creëert, naast meer zicht, ook meer opbergruimte. Bovendien kies je uit verschillende types. Je gaat bijvoorbeeld voor een uitschuifbare smalle strook naast de kookzone, die je met een druk op de knop wegbergt. Met een inbouwafzuigsysteem hoef je zelfs niets meer weg te bergen. De keuze is aan jou! Ontdek een breed aanbod keukentoestellen.

Klaar voor een ordelijke keuken dankzij genoeg opbergruimte? Contacteer je Dovy-keukenspecialist voor advies en een gratis offerte, of bezoek een toonzaal bij jou in de buurt. Vergeet je gratis inspiratiemagazine niet aan te vragen!

In samenwerking met Dovy Keukens

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.