Geruwd hout in combinatie met stoere kastdeuren : chic & trendy!

Dat Dovy regelmatig innoveert en de laatste tendensen in de keukensector op de voet volgt, dat wist je al. Maar wist je ook dat de kwaliteit nog steeds verbetert, dankzij nieuwe mogelijkheden en machines? Kastdeuren in 24 mm dikte en nieuwe technieken doen dit najaar hun intrede.

Goede kwaliteit : kastdeuren in 20 mm dikte

Voor de afwerking van de kasten gebruikt Dovy steeds de beste kwaliteit van materialen. Voor een Dovy-kast worden altijd meubelpanelen gebruikt met een densiteit van 740 kg/m3. Dit is de hoogste densiteit die er op de markt beschikbaar is. De binnenkant van de kasten wordt altijd afgewerkt in glanzend laminaat en daardoor zijn de kasten heel makkelijk te onderhouden. Dovy gebruikt enkel de beste scharnieren en lades van Blum zodat de kastdeuren eerst afremmen en dan pas zachtjes dichtgaan. En zo zijn er nog vele voorbeelden op te noemen van de superieure kwaliteit van materialen die Dovy gebruikt voor de afwerking van zijn kasten.

Een Dovy-kast bestaat uit een corpus met zijwanden van 18 mm, een achterwand van 10 mm, legplanken van 18 mm en kastdeuren van 20 mm dik. Dit kan al een stevige constructie genoemd worden. Al jarenlang hanteert Dovy deze norm omdat we uit ervaring weten dat keukenkasten die op die manier gemaakt worden, heel stevig en robuust zijn en zorgen voor jarenlang keukenplezier.

Nog betere kwaliteit : kastdeuren in 24 mm dikte

Als er nieuwe en betere materialen op de markt komen, dan worden deze eerst grondig getest bij Dovy. Als ze goed bevonden worden, dan bekijkt de directie samen met de productieafdeling en het ingenieursteam hoe deze nieuwe materialen geïntegreerd kunnen worden in het bestaande machinepark en productieproces. Niet lang daarna komen deze nieuwe materialen in de Dovy-toonzalen en later in jouw nieuwe keuken terecht.

Dovy speurt regelmatig de markt af naar nieuwigheden en in het voorjaar kregen we informatie toegespeeld over een exclusieve machine die kastdeuren in 24 mm dikte kan maken. Dat trok onmiddellijk de aandacht. De directie kocht de machine in het buitenland aan en integreerde ze in het bestaande hoogtechnologische machinepark. Testen werden uitgevoerd en goed bevonden. In het najaar zal Dovy dan ook uitpakken met deze innovatie.

Een Dovy-kast zal vanaf nu ook beschikbaar zijn met kastdeuren van 24 mm dik. De corpusdiktes worden behouden. Het uitzicht van een keuken met kastdeuren van 24 mm dik is veel robuuster. Jouw keuken ziet er niet alleen heel stevig uit, hij is het ook werkelijk! En dikkere, zwaardere kastdeuren vragen nog steviger scharnieren van Blum en een steviger afwerking. De kwaliteit – die voorheen al optimaal was – is dus nog verbeterd. Dovy doet er alles aan om de klant tevreden te stellen en draagt daarom kwaliteit hoog in het vaandel. Jouw droomkeuken krijgt op die manier een nog langere levensduur.

Combinatie met hout

Kastdeuren in 24 mm dikte zijn nieuw en exclusief bij DovyEen witte keuken wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met hout om een warme sfeer op te roepen in de keuken. Meer en meer wordt gebruik gemaakt van eik of fineer eik voor een lange kastenwand. Klassieke eik wordt al eeuwenlang gebruikt voor keukenmeubelen omwille van zijn sterkte, taaiheid en hardheid. Eik is één van de meest duurzame houtsoorten. De kleur is lichtbruin en kan vernist worden, gebeitst of gelakt.

Fineer is een dun laagje hout dat gekleefd wordt op een stabiele meubelplaat. Op die manier kan een meubel veel goedkoper geproduceerd worden. Als het goed is gedaan, kunt u een meubel met fineer niet of nauwelijks onderscheiden van een meubel dat volledig uit massief hout bestaat. Het voordeel van fineer eik is niet alleen het verschil in prijs met massieve eik. Massief hout kan immers, onder invloed van wisselende luchtvochtigheid, krom trekken. Bij fineer is dat niet het geval.

Exclusief bij Dovy : scarved oak

Dit najaar doet ‘scarved oak’ zijn intrede bij Dovy. ‘Scarved oak’ is een techniek die wordt toegepast op fineer eik en dit op alle kleuren in het gamma, zowel bij gebeitste kleuren als bij gelakte kleuren. Bij het toepassen van de ‘scarved oak’ techniek worden er horizontale markeringen aangebracht over de verticale houtstructuur. De markeringen zijn een soort van lichte zaagsneden of groefjes die zichtbaar maar praktisch niet voelbaar zijn. Deze bewerking geeft de keukendeur een verweerd uitzicht, eerder een verouderde indruk maar dat staat heel chic en trendy in combinatie met witte keukenkasten in 24mm dikte.

De ‘scarved oak’ techniek zorgt voor horizontale markeringen over de verticale houtstructuur

 
In samenwerking met Dovy Keukens

Meer nieuws van Dovy Keukens

Gespot: slimme opbergoplossingen voor de eigentijdse keuken

Veel opbergruimte creëren in je keuken, zonder bewegingsruimte op te offeren?

Dovy 40 jaar: doe mee aan hun challenge en pak leuke prijzen!

Dovy blaast dit jaar 40 kaarsjes uit, en dat vieren ze samen met jou!

Al 40 jaar denkt Dovy met je mee!

Dovy blaast dit jaar 40 kaarsjes uit.

Een werkblad op maat van je keuken en budget? Dit moet je weten

Eén van de twistpunten bij het kiezen van een keuken: het werkblad.

GRATIS Nieuwsbrief