Dit zijn ze: de nieuwste keukentrends!

02/10/2018

De keuken is vaak het kloppend hart van de woning. En als ze volop mogelijkheden biedt en knap afgewerkt is, ben je er helemaal niet meer weg te slaan. Deze nieuwigheden houden het spannend! Ben jij al mee?

Chic in zwart

Wit was een hele tijd dé trendkleur voor keukens, maar tegenwoordig gaan we resoluut voor zwart. Zo maken we een gedurfd maar stijlvol statement. Voor het materiaal kun je alle kanten uit: laminaat, hoogglanslak, mat glas of blinkend glas bijvoorbeeld. Ga all the way en combineer met zwarte toestellen, voor een keuken waar je niet naast kunt kijken. Of pak het subtiel aan en gun je witte keuken een zwart keukeneiland. Vind je een zwarte keuken te donker, dan kun je de aangrenzende muren een lichte kleur geven en voor extra verlichting zorgen. Felgekleurde accessoires maken het plaatje af.

Extra stevige deuren

Een keuken krijgt het vaak hard te verduren. In onze haast slaan we wel eens met de kastdeuren en ook je kinderen zijn niet altijd voorzichtig. Je keuken moet dus stevig zijn om opgewassen te zijn tegen intensief gebruik. Kijk daarom uit naar kastdeuren van kwalitatief materiaal met een royale dikte. Twintig millimeter is al mooi, maar nu kun je zelfs tot 24 millimeter dikte gaan. Dergelijke keukenkasten vind je alleen bij Dovy. Ze hebben een steviger afwerking en dito scharnieren, voor een extra lange levensduur. Dit zou wel eens een nieuwe standaard kunnen worden! 

Linnen look binnenin

Voor de binnenkant van je keukenkasten is een afwerking met laminaat een slimme keuze. Dit materiaal is makkelijk te onderhouden, en er komen geen krassen op bij het wegbergen van je potten en pannen. Nieuw is de afwerking met glanzend laminaat in linnenstructuur, daarmee ademt je nieuwe keuken nog meer sfeer! Kies je favoriet tussen de kleuren linnen wit en linnen grijs. Beide blenden vlot met elk kleurenpalet. En met elke stijl, al vinden we deze trend het mooist tot zijn recht komen in een landelijke keuken.

Keramisch keukenblad

Ook over de materialen voor werkbladen is er nieuws. Het keukenblad in keramiek bijvoorbeeld, is duidelijk aan een opmars bezig. Zitten in de mix: vloeibaar glas, porselein en kwarts dat op een zeer hoge temperatuur gebakken wordt. Het materiaal is kleurvast, krasvast, vlekbestendig  en hittebestendig. Wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kun je vlot verwijderen en huishoudproducten zoals bleekmiddel, afvoerreinigers en ovenontvetters hebben geen invloed. Geen wonder dat het hard gaat voor dit harde materiaal!

Boeiende texturen

Welke afwerkingen kun je zoal kiezen voor je keramisch werkblad? Strata Argentum Riverwashed heeft een aparte finish met veel reliëf. De ruige textuur geeft je werkblad karakter, wat maakt dat je er niet snel op uitgekeken raakt. Een andere nieuwkomer is Zaha Stone Silk, deze keramiek heeft een matte afwerking met een licht laagje glazuur. Voor een subtiele glans en een zacht gevoel. Dankzij de afwerkingslaag zijn deze werkbladen makkelijk schoon te maken. Dat vind je vast prima, niet?

Composiet met spikkels

Ook composiet blijft een populair materiaal voor het keukenwerkblad. Het bestaat grotendeels uit kwartskorrels waaraan harsen en kleurstoffen zijn toegevoegd. Composiet is kras- en zuurbestendig. De look is vergelijkbaar met die van natuursteen. Wat betreft de kleur: zwart en wit blijven toppers. Maar wie helemaal mee wil zijn kiest voor de variant met spikkels, ook wel Terrazzo. Bello!

Benieuwd naar advies op maat? Spring eens binnen bij de keukenspecialist in je buurt, of laat hem langskomen bij je thuis. En vergeet vooral je keukenmagazine niet aan te vragen!

In samenwerking met Dovy Keukens

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.