Onderhoud uw massief eiken keuken met onze tips en tricks

U heeft een houten keuken in uw woning en het is tijd om deze te poetsen? Hout is een product van de natuur en heeft dus niet veel onderhoud nodig. Om u te helpen uw houten keuken te onderhouden, geven we u graag enkele tips en tricks mee voor het onderhoud van uw massief eiken keuken.

Schoonmaakproducten voor de houten keuken

Een houten keuken heeft geen groot onderhoud of stevige producten nodig. Een allesreiniger is voldoende om de massieve eik te reinigen. Gebruik zeker en vast geen sterkte schoonmaakmiddelen zoals bleekwater of chloor en geen middelen op basis van was of schuurmiddelen. Anders zal u de eik beschadigen en doen verkleuren.

De massief eiken keuken reinigen

Om de massief eiken keuken te poetsen gebruikt u best een zeemvel, spons of een zachte doek. Let op met microvezeldoekjes, deze doekjes bevatten minuscule schuurdeeltjes die op bepaalde materialen kunnen krassen.

Zorg ervoor dat tijdens het schoonmaken uw doek vochtig is en zeker niet nat om het hout niet te beschadigen. Wrijf met de doek altijd in de richting van de houtnerf, zodat eventueel aanwezig vuil uit de poriën gewreven wordt. Wrijf na het schoonmaken het hout meteen weer droog. Zo voorkomt u dat vocht in het hout trekt.

 Nog op zoek naar de perfecte houten keuken?

Een houten keuken in een vochtige omgeving

Hout is een natuurproduct en dus erg levendig. Om te voorkomen dat de houten keuken begint uit te zetten, uw hout kraakt of u plekken creeërt, mag de keuken niet aan extreem vochtige of droge lucht worden blootgesteld.

Hoe kan u vochtigheid in uw massieve keuken voorkomen?

  1. Zet bij het koken altijd de dampkap aan en zorg voor voldoende ventilatie.
  2.  Wrijf na het koken de houten keukendelen die vochtig geworden zijn, direct droog om te voorkomen dat ze later door uitzetting worden beschadigd.
  3.  Laat nooit een hete oven of vaatwasser te lang te laten openstaan. Door de extreme warme vochtigheid kan dit onherstelbare schade aan uw eiken kasten of lades veroorzaken.
  4.  Plaats apparaten die hete stoom afgeven, zoals een waterkoker, niet onder een kast.

 Interesse in een massief eiken keuken op maat?  Neem vrijblijvend contact opnemen

Meer nieuws van De Bosbeke - massief eiken vakmanschap

Dressing met eiland: de voordelen!

Steeds meer mensen kiezen voor een dressing en bij de Bosbeke begrijpen we waarom.

Drie handige oplossingen in de keuken

Niet elke woning heeft voldoende ruimte om een grote keuken te plaatsen met veel kasten en lades.

GRATIS Nieuwsbrief