Drie handige oplossingen in de keuken

Niet elke woning heeft voldoende ruimte om een grote keuken te plaatsen met veel kasten en lades. Gelukkig bestaan er handige oplossingen om plaats in uw keuken te creëren en om er hem steeds opgeruimd te laten uitzien. Hieronder geven we ze graag met u mee.

Oplossing 1: probeer opbergruimte te creëren

Er bestaan heel wat slimme trucs om meer ruimte te creëren op een kleine plaats en uiteraard willen we deze trucs graag met u delen. Een slimme opslossing is gebruik maken van een hoekkast. Een hoekkast zorgt ervoor dat elke centimeter in je keuken gebruikt wordt en tegenwoordig zijn deze, in vergelijking met vroeger, handig in gebruik. Een hoekkast kan een grote lade zijn waarin meerdere lades zijn verwerkt of een soort carrousel waardoor potten en pannen makkelijk te bereiken zijn door het draaisysteem. Bekijk hieronder twee keukenprojecten van de Bosbeke waarbij dit systeem werd toegepast.

Ook het gebruik van een dubbele lade zorgt voor extra opbergruimte zonder dat uw keuken hiervoor meer centimeters moet afstaan. Deze handige oplossing bestaat uit een smalle lade die wordt geïntegreerd in een grotere, diepere lade. Zo kan u in een lade twee keer stapelen. Op die manier kunnen bijvoorbeeld ovenwanten en onderzetters bewaard worden in dezelfde lade als de potten en pannen. Bekijk hieronder projecten waarin deze handige oplossing werd verwerkt.

Oplossing 2: creeër een opgeruimde look in uw keuken

In uw keuken wilt u heel wat bewaren maar u wilt dat hij er niet als een rommeltje gaat uitzien? de Bosbeke maakt keukens met handige oplossingen voor een opgeruimde look in uw keuken.

Zo kan u bijvoorbeeld gebruik maken van een schuifkast. Het geeft de keuken een opgeruimde look, het neemt geen extra plaats in en u kan er heel wat in kwijt. Planken zijn verwerkt in uw keuken en deze worden verwerkt in een kast met schuifdeur. De deur schuift bij het openen handig over de andere kasten waardoor geen extra ruimte moet voorzien worden voor de schuifdeur. Dit smaakt naar meer? Bekijk ons keukenproject met het gebruik van een schuifkast.

Een tweede voorbeeld is gebruik maken van een voorraadkast. De kast is een vlak deel in je keuken maar eens de kast wordt geopend ontdekt u een paradijs aan lades en planken. Erg praktisch om veel kleine keukenspullen in kwijt te raken zonder dat uw keuken overvol staat. Uiteraard zijn er verschillende vormen voorraadkasten mogelijk. Nood aan een voorbeeld? Bekijk een voorbeeld voorraadkast in een keuken gemaakt door de Bosbeke.

Een derde handige oplossing voor een opgeruimde keuken, is de uittrekbare kast. Deze kast zit makkelijk verwerkt in uw keuken en biedt heel wat opbergruimte. Meestal worden in een uittrekbare kast alle kruiden verzameld. Al staat de kast vol met potjes, eens u de kast weer sluit is meteen ook uw keuken opgeruimd. Wat wilt u nog meer? Uiteraard verwerkt ook de Bosbeke deze handige oplossing in hun keukens. Bekijk project.

Oplossing 3: maak gebruik van multifunctioneel meubilair

Probeer gebruik te maken van meubilair die kunnen dienen voor dubbel gebruik. Het bespaart u veel ruimte en toch beschikt u over alles wat u nodig heeft.

Zo kan u bijvoorbeeld een verrijdbare of niet verrijdbare blok in de keuken integreren als keukeneiland. Wat voor een extra aanrecht en opbergruimte zorgt. Wij, van de Bosbeke hebben deze oplossing ook toegepast in een van onze keukenprojecten. Maar in deze blok zit ook een massief eiken plank die u uit de blok kan trekken. Die plank bezorgt u meteen een nog groter aanrecht of een eettafel. Hierdoor spaart u de plaats van een eettafel uit en heeft u tegelijkertijd ruimte om een buffet bij de tafel te maken. Doordat de blok van de Bosbeke op wieltjes staat kiest u waar u wilt eten of kan u het aanrecht plaatsen naar wens. Bekijk gerust eens het keukenproject van de Bosbeke waarin de blok werd geïntegreerd, het zorgt gegarandeerd voor inspiratie. 

Meer nieuws van De Bosbeke - massief eiken vakmanschap

Dressing met eiland: de voordelen!

Steeds meer mensen kiezen voor een dressing en bij de Bosbeke begrijpen we waarom.

Onderhoud uw massief eiken keuken met onze tips en tricks

U heeft een houten keuken in uw woning en het is tijd om deze te poetsen?

GRATIS Nieuwsbrief