De meest budgetvriendelijke keuken make-over? Een schilderbeurt!

Gepubliceerd op 28 Oktober 2020

Je keuken oogt gedateerd, maar je hebt geen budget voor een nieuwe. Wat nu? Door je keuken een verflaagje te geven, ziet die er weer als nieuw uit en ben je jaren gerust. Van een budgetvriendelijke oplossing gesproken. Ontdek snel hoe je aan de slag gaat!

Je keuken schilderen: welke kleur kiezen?

Zin om je keuken in een nieuw jasje te steken? Door je keuken te overschilderen boek je snel resultaat, zonder veel kosten. Eerst bepaal je welke kleur je wil. Doe inspiratie op en ga voor een kleur die jou aanspreekt. Kies gerust voor een trendkleur, maar hou ook rekening met de situatie. Als je een iets kleinere keuken hebt, ga je best voor lichte kleuren omdat die een gevoel van ruimte creëren. Donkere kleuren laten je keuken kleiner lijken. Bij grote keukens zijn glamoureuze donkere tinten wel een aanrader. Graag advies bij je keuze? Vraag dan kleuradvies aan in een showroom, of zelfs bij je thuis. Bekijk via de inkleurtool hoe je gekozen verfkleur er in jouw interieur zal uitzien. Zo krijg je snel een gratis preview.

Welk type verf kiezen?

Welke kleur je ook kiest, ga voor een kwaliteitsverf die goed reinigbaar en krasvast is. Daarmee blijft het resultaat lang mooi. Voor de muren kies je een muurverf met hoge glans. Want hoe hoger de glans, hoe makkelijker te reinigen. Voor je keukenkasten gebruik je solventgedragen lakverf. Die is vetresistent, krasvaster en makkelijk te onderhouden. Met de handige verfwijzer vind je snel de juiste verf voor je klus. Haal ook de andere verfbenodigdheden in huis, denk aan een verfborstel, een verfrol, afplaktape en een krachtige ontvetter. Ontdek een handig overzicht en bestel ze makkelijk online.

Je keukenkasten schilderen: instant resultaat

Je keukenkastjes schilderen is soms al voldoende om je keuken een hele nieuwe look te geven, en het is eenvoudiger dan je denkt. Voor een goed verfresultaat heb je een schone ondergrond nodig. Reinig daarom eerst alle oppervlakten met een krachtige ontvetter. Vervolgens schuur je de ondergrond en kun je aan de slag. Hoe pak je het verder aan? In dit blogbericht vind je een handig stappenplan. Wil je ook je keukentegels een nieuwe look geven, download dan zeker het stappenplan ‘tegels schilderen’.

Laat je creativiteit de vrije loop

Op zoek naar een origineel idee voor je keuken? Schilder een paar keukenkasten met matte zwarte bordverf waar je op kunt schrijven. Bordenverf is uitstekend slijt-, krasvast en 100% afwasbaar. Zo houd je makkelijk je boodschappenlijstje bij. Ontdek hoe je creatief aan de slag gaat met bordverf. Ook leuk: ga voor magneetverf en een paar originele magneetjes. Tekeningen van de kids, familiefoto’s, gekregen wenskaarten … Ze geven je keuken een persoonlijke touch. Of kleef een coole muursticker en kijk hoe die je muur meteen opvrolijkt. Leer hier hoe je zo’n sticker makkelijk zelf aanbrengt.

Graag persoonlijk advies voor je schilderklus? De colora coaches in een colora verfwinkel in jouw buurt met een hart voor kleur en verstand van de beste verf vertellen je wat je moet weten om van jouw verfproject een succes te maken. De nodige kwaliteitsverf voor jouw project vind je in een colora winkel of op colora.be.