Van Hoecke speelt in op toenemende urbanisatie met voorraad- en keukenkast SPACE TOWER

Gepubliceerd op 16 January 2018

Onze woonruimte wordt kleiner én duurder. Een evolutie waar Van Hoecke, expert in meubelbeslag, al jaren op inzet met z’n innovatieve technologieën en ingenieuze opbergoplossingen. Het familiebedrijf toont op Batibouw 2018 onder meer de grootste variant van de SPACE TOWER, een voorraad- en keukenkast met een record aan opbergplaats zonder dat je kostbare ruimte verliest.

De toenemende urbanisatie is voor elke sector een uitdaging, maar heeft vooral invloed op de meubelindustrie. In 2050 zal namelijk 75% van de wereldbevolking in de stad wonen, waardoor de beschikbare woonoppervlakte (nog) kleiner zal worden. Ook in huishoudens zien we een opvallende tendens: doordat er steeds meer samengestelde gezinnen ontstaan, moet hun woning hier ook op voorzien zijn. Bij een gezinsuitbreiding kan die beperkte ruimte problematisch worden. Tijd dus om onze keukeninrichting en keukenkasten te herzien

Extra brede SPACE TOWER

Het familiebedrijf toont op Batibouw 2018 onder meer de grootste variant van de SPACE TOWER. De SPACE TOWER heeft z’n voordelen al eerder bewezen: maximaal gebruik van de opbergruimte in de keukenkast en optimaal gebruiksgemak door de kast in te richten met keukenladen. Niet enkel is je voorraad makkelijk bereikbaar, ze is individueel aan te passen aan jouw persoonlijke behoeften en gezinssituatie. Met de SPACE TOWER toont Van Hoecke op Batibouw hoe je de beschikbare oppervlakte bij je thuis zo efficiënt mogelijk benut.

Je trekt de voorraad dus simpelweg lade per lade naar je toe. En met het grootste gemak, want hoe zwaar beladen ook – de geleiders lopen soepel en licht. Van Hoecke toont op Batibouw de extra brede SPACE TOWER om zo ook het nut van bredere keukenladen te bewijzen. Wist je namelijk dat je 15% aan opbergruimte wint door voor één brede keukenlade te kiezen in plaats van twee kleine lades?

Waarom SPACE TOWER?

Met een gewone voorraad- of keukenkast heb je amper overzicht. Je kan er veel in kwijt, maar het is vaak eindeloos zoeken naar dat ene blik tomatenpuree dat achteraan verscholen zit. Bij een grote schoonmaak kom je dan vaak producten tegen die al lang voorbij hun houdbaarheidsdatum zijn: voedsel- én geldverspilling. Een veel gekozen alternatief is de apothekerskast: een zware deur die je in zijn geheel uittrekt met daarachter een rek waar je de voorraad kunt opbergen. Inderdaad, je kunt nu goed zien wat je in huis hebt en achterin zal je niks verliezen. Wel voorin, want kleine producten en opengescheurde zakken pasta of rijst vallen door de open draadmanden naar beneden. Het grootste nadeel van deze keukenkast is vooral dat je met dit systeem erg veel ruimte verliest en 30% minder kunt opbergen dan in een klassieke voorraadkast of in de oplossing van Blum.

Andere nieuwigheden Blum

Daarnaast toont Van Hoecke op zijn stand heel wat nieuwigheden uit het Blum-gamma keukenonderdelen, die voor het eerst in België worden voorgesteld. Zo is er bijvoorbeeld de Blum-geleider waarmee het mogelijk is om drie van de gekende bewegingstechnologieën (BLUMOTION, Tip-On BLUMOTION en SERVO DRIVE) toe te passen met dezelfde geleider. De AVENTOS HK top, het nieuwe beslag voor klapdeuren, is een stuk kleiner geworden en kreeg een nieuw design, zo past het beslagelement perfect in elk meubel.

Mee met zijn tijd

Om in te spelen op moderne interieurs ontwikkelde Blum een nieuw bevestigingssysteem voor dunne fronten voor hun scharnieren, lade- en klepdeursystemen. Voor een stevige bevestiging, ook in harde materialen en een boordiepte van slechts 6mm. Ook het gamma scharnieren kreeg een uitbreiding met een aantal handige toepassingen. Het 155° scharnier en de glasdeurscharnier CRISTALLO krijgen voortaan een ingebouwde demping. De ideale manier om het comfort van demping op een stijlvolle manier te integreren in de kast!
 
Van Hoecke op Batibouw 2018, Paleis 11, stand 112.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan