RIP legplank, de moderne keuken wil lades!

Gepubliceerd op 30 January 2019

Weet jij wat er onderaan in de keuken achteraan de legplanken ligt? Neen? Je kwam er de voorbije jaren niet voorbij. Batibouw  - het moment om een nieuwe keuken te kiezen – is dé gelegenheid om na te denken over je kookplekindeling. Exit legplanken onder armhoogte, welkom lades die altijd & overal overzichtelijk blijven!

Legplanken versus lades van Blum

Zonde toch wanneer een groot deel van je keukenruimte gewoon niet optimaal gebruikt wordt. Daarom zegt Blum vandaag: ban alstublieft de lager gelegen legplanken. Lades zorgen ervoor dat je extra opslagruimte krijgt en niks komt in ‘the dark zone’ van je keuken terecht. Zo kan je ordelijk en overzichtelijk 14 winkelkarren in je keuken schikken. Meer nog: je zal plaats over hebben!

Orde is hip

Het klinkt allemaal logisch, maar de meest keukenkasten blinken uit in wanorde. Nochtans is het vandaag à la de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo helemaal hip om je huis op orde te hebben. Een geordende keuken zorgt voor minder stress en meer rust als je thuis in je huiscocon bent.

Efficiënt omgaan met ruimte

Meer zelfs: als je bedenkt dat we ook in België op steeds minder vierkante meters gaan wonen, is een structuur in elke kast onontbeerlijk. We moeten op minder ruimte vaak meer stockeren. Blum heeft hiervoor de perfecte oplossing: onder armhoogte enkel lades tot op de vloer gebruiken die zorgen dat ook het onderste schap zonder bukken perfect bereikbaar en overzichtelijk is. Bovendien verdubbel je hierdoor vaak zelfs de bruikbare opslagcapaciteit van je keuken.

Dus nadenken – ook over de indeling en lades – is even belangrijk (om niet te zeggen belangrijker!) dan je werkblad of kleur van de kookplek. Batibouw is daarom een goed moment om hier bij stil te staan als je op zoek bent naar een nieuwe keuken.

Er zit meer in een lade dan je denkt

Lades zijn één ding, maar de indeling ervan is zo mogelijk nog belangrijker. Orgalux heeft voor alle lades een oplossing: handige lade-indelingen die passen in elke keuken en onder andere deze drie handige keukentools:

Spicy Sam

Zo krijg je met Spicy Sam al je kruiden meteen in één oogwenk te zien. Gedaan met rommelen en elk kruidenpotje bovenhalen voor je het juiste vindt.

Daniel Dish: geordende borden

Ook je bordenlade wordt een organisatorisch genot, met Daniel Dish. De grootte van deze bordenhouder stel je zelf in, naargelang de grootte van de borden. Zo stapel je ze niet enkel makkelijk in de lade, je brengt ze ook veilig en met groot gemak van de keuken naar de tafel.

Steel Sally is baas over je keukentools

Maar dé plaats waar het helemaal foutloopt, is meestal de lade voor keukentools. Wie heeft het niet voor dat alles door en over elkaar ligt, waardoor je soms de lade zelfs niet meer open krijgt. Met Steel Sally is dat verleden tijd: Er is plaats voor je werkbestek, een veilige messenhouder en een foliesnijder. En een fijne eigenschap is dat je de inhoud van deze keukenlade volledig kunt personaliseren. Van kleur tot breedte én de indeling kies je helemaal zelf.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan