Weelderige minimoestuin
Een kruidentuin voor binnenshuis moet zowel makkelijk te verzorgen als nuttig zijn en zich bij voorkeur in de buurt van de keuken bevinden. Zo kun je tijdens het koken snel verse kruiden of kraakverse sla aan je gerechten toevoegen. ‘SKOF’ voldoet moeiteloos aan die vereisten. In de transparante keukenlade vind je een geïntegreerde kweekbak waarin je op een natuurlijke en duurzame manier verse kruiden en groenten kunt verbouwen en opbergen. Een low-tech oplossing die dicht bij de natuur aanleunt.
De keukenlade werd ontworpen door designstudio ‘Inomhus’ in samenwerking met Blum en studenten Aurélie Fraeyman, Annelies Goossens, Lander Vanlierde, Mathias Bruyneel, Aaron Lanneau en Phébos Xenakis. Begin mei werd ‘SKOF’ in kleine oplage gelanceerd tijden De Invasie Van Antwerpen (DIVA).
Bouquet garni maison
Met ‘SKOF’ heb je altijd plukverse kruiden bij de hand. Het zit gewoon in je keukenkast! Huisgemaakte pesto smaakt nog lekkerder met je zelfgekweekte basilicum, rozemarijn brengt je stoofschotels en vlees perfect op smaak en oregano geeft een zuiderse toets aan je pasta. ‘SKOF’ leert je hoe je de kruidenteelt in de vingers krijgt, geeft je voldoening en laat je genieten van een gezonde zelfgekweekte touch in je gerechten.
Kruiden telen vraagt amper voorkennis. Blum geeft je enkele tips om een weelderige kruidentuin in je keukenkast te verkrijgen.
- Licht is essentieel voor je minimoestuin, maar de hoeveelheid licht die elke plant afzonderlijk nodig heeft, varieert.
- Veel kruiden doen het goed in warmte en vochtigheid, maar kunnen geen direct zonlicht verdragen. Zo gedijen plantjes als tijm, bieslook, rozemarijn, peterselie en salie goed binnenshuis. Kruiden afkomstig uit de zuidelijke contreien zoals basilicum en oregano houden eerder van een zonnige plek.
De meeste bladgroenten als rucola, veldsla en waterkers lenen zich ook prima voor een kleinschalige teelt.