Keuken indelen: maak een proefrit in je nieuwe keuken

Gepubliceerd op 27 March 2018

Een nieuwe keuken kiezen is allesbehalve eenvoudig. Je kijkt vooral naar wat je mooi vindt, maar wat je handig vindt is net zo belangrijk. En hoe ga je je keuken indelen? Maak een keukenproefrit bij Blum! Zo weet je precies of de keuken die jij voor ogen hebt écht bij je past!

Een nieuwe keuken blijft moeilijk voor te stellen. “Hoeveel keukenkasten heb ik nodig?”, “Hoe moet ik mijn keuken indelen?”, “Gaan al mijn potten en pannen wel passen?”, “Hoe groot moet mijn werkblad zijn?” zijn maar enkele van de prangende vragen bij het kiezen van je keuken. Daarnaast gaan we steeds kleiner wonen en wordt onze keuken een verlengstuk van onze woonkamer. Daardoor brengen we meer tijd door in deze ruimte. Met de ingenieuze opbergoplossingen van Blum delen we de kookhoek zo efficiënt mogelijk in.

Proefritje maken

Heb je al een keuken op papier, maar voel je nog enige twijfels? Tijdens de keukenproefrit ervaar je je toekomstige keuken aan de hand van verrijdbare keukenkasten. Zo zie je of de keukeninrichting voor jou optimaal werkt. Een adviseur helpt je bij de final touches en gaat bijvoorbeeld kijken naar je kookgewoontes. Ben je links- of rechtshandig? Heb je voldoende opbergruimte? En hoe beweeg je in je keuken? Uiteindelijk bouw je een efficiënte keuken waar jij je in thuis voelt én waar je vlot, logisch en intuïtief werkt.

Keukenproefrit uitproberen?
Bekijk het filmpje hieronder.

Een toekomstkeuken

Een keuken gaat gemiddeld 20 jaar mee. In die periode wil je natuurlijk nog steeds een keuken die past bij je (veranderende) behoeften. Met het Age Explorer-pak kijkt Blum niet enkel naar waar je nu behoefte aan hebt, maar ook naar wat je later nodig hebt. Een bril met vertroebeld zicht, handschoenen met klittenband en gewichten in het pak doen de truc. Zo weet je zeker dat de keukeninrichting die je nu bouwt tijdens de keukenproefrit nog jaren mee gaat op het vlak van ergonomie, opbergruimte en comfort. Niet onbelangrijk, toch? Zo creëer je écht een keuken voor het leven.

Nood aan opbergruimte

Voorraadkasten zijn het paradepaardje van de keuken. Opbergruimtes wil je dan ook zo efficiënt mogelijk indelen. Daarom kan je naast de keukenproefrit voor een rondleiding gaan in de showroom. Zo zie je de voor- en nadelen tussen verschillende soorten keukenkaste

n en keukenkast onderdelen aan de hand van Blum's kastenvergelijk. Zo biedt een eenvoudige voorraadkast misschien veel plek, maar overzichtelijk is het niet. Vaak weet je niet meer waar iets staat of verdwijnt het ergens achteraan de keukenkast. Een alternatief, de apo

thekerskast, biedt al meer overzicht met een uittrekbaar rek, maar door het zware gewicht en de beperkte opbergruimte is hij niet bijzonder gebruiksvriendelijk. De Space Tower uit het Blum-gamma biedt 30% meer opbergruimte én hooggesloten lades die je apart naar je toe trekt. Deze keukenkast is minder zwaar, gemakkelijk in gebruik en benut de beschikbare oppervlakte zo optimaal mogelijk.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan