Hightech-oplossingen voor keukenkasten

Gepubliceerd op 16 February 2016

Van Hoecke uit Sint-Niklaas bewijst dat België wel nog een producerend land kan zijn met hightech-oplossingen voor keukenkasten. Het bedrijf – dat met zijn producten in elk Belgisch huis aanwezig is – investeerde fors in technologische innovaties en wordt daarom uitgeroepen tot een Factory of the Future.

Van Hoecke is als verdeler van lades en scharnieren van het Oostenrijkse Blum en als producent van houten lades en lade-indelingen geen nieuweling in de sector. Al sinds 1967 timmert het bedrijf uit het Waasland aan de weg als marktleider in keukenbeslag. Om mee te gaan met de tijd en zijn vooraanstaande positie in de branche te behouden, voerde Van Hoecke de afgelopen jaren heel wat innovaties door. De productie werd voorbereid op maatwerk en customisatie, voor grote afzet maar ook voor kleine orders vanaf één stuk. Dankzij de snelle assemblage en levering (binnen 72 uur), een online configurator en de digitale servicetools is het bedrijf klaar voor de flexibiliteit die de nieuwe markt verwacht..

Gericht op de toekomst

Het zijn dat soort transformaties waarnaar federaties als Agoria en Fedustria op zoek zijn voor hun Factory of the Future Award. De maakindustrie in België is weer groeiende, en een specialisatie in hightechproductie biedt de industrie een kans om op voorsprong te komen ten opzichte van landen waar tegen lagere (loon)kosten geproduceerd kan worden. Organisaties als Wood.be en Sirris begeleiden bedrijven in de overgang naar een toekomstbestendig productieproces en stimuleren innoverende ondernemingen met de Factory of the Future Award. Van Hoecke is een schoolvoorbeeld van een maakbedrijf dat door te specialiseren en innoveren op hoogtechnologisch vlak de markt in keukenonderdelen ver voor blijft. Voor de organisatoren een duidelijke en de enige winnaar in de branche Hout-Meubel..

Bottom-upcultuur

CEO Peter van Hoecke schrijft de erkenning ook voor een groot deel toe aan de beleidsstructuur van het bedrijf en de inzet van de medewerkers. ‘Ontwikkeling en ontplooiing van het talent dat we in huis hebben, heeft bij Van Hoecke altijd een belangrijke rol gespeeld. Elke individuele werknemer is mee verantwoordelijk voor het succes van onze onderneming. We kijken naar de vaardigheden en het potentieel van onze mensen en proberen ontwikkeling van beneden naar boven te laten stromen in plaats van dingen op te leggen van bovenaf. Ik geloof dat die cultuur de grootschalige transformatie tot een succes heeft gemaakt en onze toekomstbestendigheid waarborgt. Ook voor de generaties die volgen.’

Wat zijn Factories of the Future?

Toekomstgerichte productiebedrijven die op een coherente wijze de uitdagingen van de vierde industriële revolutie aangaan, worden ook wel Factories of the Future genoemd. Ze leveren producten met een hoge toegevoegde waarde en hebben de wendbaarheid om vlot in te spelen op een snel veranderde marktvraag. Dat laat ze toe ook in de toekomst een rol van betekenis te spelen in een dynamisch en wereldwijd productienetwerk.

Met een open geest voor nieuwe businessmodellen zetten Factories of the Future vol in op gedigitaliseerde productieprocessen. Ze springen doordacht om met energie en materialen, en maken maximaal gebruik van de mogelijkheden van moderne productietechnologieën. Naast technologische innovatie staat ook sociale innovatie hoog op de agenda. In een mensgerichte aanpak gaat speciale aandacht uit naar de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van de medewerkers.

Alle informatie over onze “Factory of the Future” kan je terugvinden op http://www.uitdekast.eu/
Vergeet ons zeker niet te volgen via Facebook / Twitter / LinkedIn

Benieuwd naar de kast- en beslagoplossingen van Blum? Vraag je gratis brochure aan.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan