Elektrisch openen van greeploze ingebouwde toestellen

18/06/2019

Greeploze keukenkasten geven je keuken een strakke, overzichtelijke uitstraling. Maar hoe zit dat met je ingebouwde koelkast en vaatwasser? Hoe zorg je dat deze toestellen het mooie plaatje niet verstoren? We vertellen je er graag meer over.

Greeploze keuken voor fijnproevers

Ben je fan van een keuken zonder veel tralala? Dan is een strakke, greeploze keuken vast je ding. Je krijgt er visueel een gevoel van eenheid, ruimte en overzicht. En je blik glijdt zonder afleiding langs de kasten af. Strakke keukens zijn minder stijlafhankelijk en passen zowel in een modern als een landelijk interieur. Bovendien hebben ze een tijdloos karakter.

Krijg grip op greeploos

De meeste greeploze keukenkasten hebben subtiel verborgen grepen die je (bijna) niet ziet. Zo zijn er bijvoorbeeld slanke metalen greeplijsten, afgeschuinde fronten, ingefreesde handvaten of lange fronten die je kunt vastnemen om de kast te openen. Maar de ultieme strakke keuken, die heeft helemaal geen grepen! Dankzij een mechanisch of elektrisch druksysteem duw je zachtjes op het front en de deur of lade springt open.

Greeploze koelkasten en vaatwassers

Vaak verstoren de koelkast of vaatwasser de uniforme look van een greeploze keuken. De toestellen met zware deuren kun je niet met een zachte druk openen. Zou je denken! Met bewegingstechnologie zoals elektrische openingsondersteuning kan het wel. En zo verdwijnen je koelkast en vaatwasser ook discreet achter een meubelfront. Opgeruimd, staat netjes.

Elektrisch geopend

Dankzij elektrische ondersteuning kun je je ook geïntegreerde koelkasten, diepvriezers en vaatwassers gemakkelijk openen. Een lichte aanraking volstaat om het mechanisme in gang te zetten. Achterliggend is een aandrijfeenheid die geschikt is voor verschillende soorten kastfronten. Verschillende inbouwsituaties zijn mogelijk.

Meerdere voordelen

De aandrijfeenheid past zich aan aan de dikte van de kastdeur die geopend moet worden. Zo is de opening om je hand te plaatsen altijd even groot. Wordt de deur niet volledig geopend, dan trekt het systeem de deur terug dicht. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je koelkast open blijft staan. Verder heeft het systeem ook een leunbeveiliging. Sta je tegen de kast dan zal die niet onopzettelijk openen.

Makkelijke montage en installatie

In slechts enkele stappen is het systeem gemonteerd en geïnstalleerd. Hiervoor heb je vrijwel geen gereedschap nodig. Je monteert vlot de montageplaten met daartussen de aandrijfeenheid en het bijhorende front. Daarna kun je de aandrijfeenheid programmeren. Ontdek meer over de montage.

Zin om je keuken beter te organiseren? Interesse om bewegingstechnologie te integreren? Vraag je inspiratiebrochure aan of neem contact op met een specialist in je buurt.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.