Zo benut je een kleine keuken optimaal

Gepubliceerd op 19 September 2019

Steeds vaker kiezen we voor een compacte woning of appartement. Onze werkruimte in de keuken wordt zo ook kleiner. Daarom benut je die ruimte best optimaal. Dankzij de juiste keukenaccessoires kun je veel gemakkelijker koken, afwassen … In dit artikel ontdek je ‘kitchen hacks’ die je heel wat geklungel en gevloek kunnen besparen. Daarna vind je hier de handigste keukenaccessoires voor jouw keuken upgrade.

Slimme spoelbakaccessoires

Heb je een enkele spoelbak? Met deze slimme en handige keukenaccessoires haal je zoveel meer uit je spoelbak. Je creëert in een-twee-drie extra werkruimte.

Hoekvormig inzetbakje

Met een hoekvormig inzetbakje bijvoorbeeld. Je zet het in je spoelbak en creëert zo extra ruimte. Handig om je fruit en groentjes in te plaatsen wanneer je ze hebt afgespoeld. Daarnaast kan je het inzetbakje ook perfect gebruiken om sponzen of afwasborstels te bewaren. Bovendien kan je het bakje makkelijk van de ene naar de andere hoek verplaatsen. Prijs: 54 euro exclusief btw.

Brug over je spoelbak

Top-rails plaats je over de rand van je spoelbak. Zo vormen ze een brug en kun je op twee niveaus werken. Handig om bijvoorbeeld een vergiet op te plaatsen wanneer je fruit of groentjes wil wassen of pasta wil afgieten. Of om een kookpot te vullen met water wanneer je spoelbak nog vol water of afwas staat. Bovendien kunnen de top-rails ook op elkaar geplaatst worden. Zo kan je er bijvoorbeeld ook je sponsjes of vaatdoeken in kwijt. Prijs: 116 euro exclusief btw.

Spoelbakrooster

Ook het spoelbakrooster is handig wanneer je een enkele spoelbak hebt. Hiermee creëer je een extra niveau dat je kan gebruiken om je vaat te laten afdruipen, ingrediënten af te wassen … Met dit accessoire wordt je spoelbak veelzijdiger zonder extra plaats in te nemen. Ook kan je het spoelbakrooster in kwaliteitsvol roestvrij staal perfect gebruiken als onderlegger op je werkblad. Perfect om je potten en pannen op te zetten. Een multifunctioneel rooster dus. Prijs: 117 euro exclusief btw.

Strakke spoelbak

Niet alleen met de keukenaccessoires, maar ook met een handige spoelbak kan je de werkruimte in je keuken praktischer maken. Zo is de BLANCO AXIA III 5 S een goede keuze. Met de strakke lijnen en dunne, vlakke boord zit je qua design alvast goed. Bovendien wordt koken en afwassen veel makkelijker omdat je het volume optimaal kan benutten. Zo is er het multifunctionele inzetbakje dat je gemakkelijk in de hoofdbak kan plaatsen om bijvoorbeeld eten te bereiden. Of wat dacht je van de op maat gemaakte snijplank? Prijs: vanaf 630 euro exclusief btw.

Op zoek naar de ideale keukenaccessoires? Ontdek het gamma op de website of laat je inspireren door de brochure.