Bereken je nodige (ver)bouwbudget met deze tool!
Geplaatst in Bouwen en Verbouwen > Algemeen.

Hoeveel (ver)bouwbudget heb je nodig? Bereken het met deze tool!

Ben je van plan om een bestaande woning te verbouwen of een nieuwbouw op te trekken? Dan weet je graag vooraf hoeveel budget je hiervoor moet voorzien. Zo houd je je uitgaven binnen de perken. Installeer je zelf je technieken, dan kun je al heel wat besparen. Kom niet voor verassingen te staan, krijg een raming van de kosten voor je technieken dankzij de budgettool.

Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Afsluitingen.

Zelf je Zenturo Classic afsluiting plaatsen en personaliseren? Zo doe je dat.

Tuinliefhebbers weten dit natuurlijk al lang. Een écht interessante tuin is er een die

zijn geheimen niet zomaar prijsgeeft. Een echte tuin moet je ontdekken. Via

bochtige paadjes, afgesloten plekjes, net niet helemaal zichtbaar, maar de moeite

waard om er even naartoe te wandelen... de verrassing van een 'secret garden'. Het

leuke is dat je dit effect ook op een beperkte oppervlakte kan bekomen.

Zelf je technieken plaatsen? Ontdek het antwoord op al je doe-het-zelf vragen

Je denkt eraan om zelf je technieken te plaatsen, maar je twijfelt. Heel wat vragen komen in je op. Herkenbaar? Zelfbouwspecialist Roel Van den Eynde (Easykit) geeft aan wat je mag verwachten als je voor zelfbouw kiest. Ontdek de antwoorden op je meest kritische vragen.

Met dit innovatief bouwsysteem realiseer je jouw passief huis in een record tijd !

Altijd graag met de blokken gespeeld als kind? Dan ga je dit bouwsysteem als (zelf)bouwer zeker ook interessant vinden. Het Euromac2 bouwsysteem laat toe om op enkele dagen tijd een volledige ruwbouw-verdieping te bouwen. Bijna-energie-neutraal of zelfs volledig passief, naargelang de gekozen systeem-dikte. Gedaan met bakstenen stapelen of Ytong blokken lijmen!

vragen en antwoord over zonwering
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk > Zonwering.

Krijg een antwoord op je zonweringvragen

Het is vaak puffen tijdens de warme zomerdagen. Zonwering komt daarom goed van pas. Twijfel je nog? We geven je een antwoord op de meest voorkomende vragen.

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Waarom overschakelen naar gas en niet langer kiezen voor mazout?

Heb je thuis nog een oude mazoutketel en is je verwarmingsinstallatie aan vervanging toe? Dan kun je opnieuw voor stookolie kiezen of gaan voor een andere brandstof. Zoals gas bijvoorbeeld. Waarom is dit een goede keuze? Ontdek de vele voordelen.  

Betafence simulatie
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Afsluitingen.

Je nieuwe tuinomheining begint op je computer! Simuleer je droomafsluiting in je eigen tuin.

Kiezen voor een nieuwe tuinafsluiting is best lastig. Er zijn veel mogelijkheden en oplossingen en je blijft altijd zitten met de eeuwige vraag : “Zal deze of gene tuinafsluiting wel mooi zijn in mijn tuin en passen bij de stijl van mijn huis ?”

Zelf je vloerverwarming leggen
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Verwarming in je slaapkamer plaatsen, een onnodige installatie?

Ga je een nieuwe verwarmingsinstallatie installeren? Dan vraag je je misschien af of de slaapkamer ook verwarmd moet worden. We helpen je de knoop door te hakken en te plannen welke ruimtes je best verwarmt.

haagbeuk omheining
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Afsluitingen.

Hagen in verschillende soorten om je tuin mee te omheinen

Wil je graag je tuin omheinen op een natuurlijke manier? Dan is een levende plantenhaag een goed idee. Welke soorten hagen kun je zoal plaatsen? Wie kun je hiervoor aanspreken?

Asbest in je oud pleisterwerk? Zo ben je zeker!

Als je verbouwt bespaar op je heel wat kosten door zelf je woning te strippen. Maar je komt ook wel eens voor verrassingen te staan. Zoals de ontdekking van asbest bijvoorbeeld. Wist je dat deze schadelijke vezels in het verleden soms ook in pleisterwerk gebruikt werden? Wat moet je weten voor je je gepleisterde muren met de (sloop)beitel te lijf gaat?

Asbest in je onderdak: hoe kun je het herkennen en verwijderen?

Heb je een oudere woning die voor 2001 gebouwd werd, dan is de kans reëel dat er asbesttoepassingen gebruikt werden. In je onderdak bijvoorbeeld. Ontdek hoe je het kunt herkennen en wat de volgende stappen zijn als je het wilt verwijderen.

Zelf asbestgolfplaten verwijderen? Dit moet je weten

Heb je nog enkele tuinhuizen of bijgebouwen met golfplaten die vermoedelijk asbest bevatten? Dan doe je er goed aan om deze verouderde dakbedekking tijdig te verwijderen. Hoe kun je asbesthoudende golfplaten herkennen en veilig (laten) afvoeren?

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief