Keukenadvies: welk materiaal kiezen voor je spoelbak?

Gepubliceerd op 07 September 2021

De ideale keuken is onderhoudsvriendelijk, gaat lang mee en heeft bakken uitstraling. Ook voor je spoelbak heb je vast een wensenlijstje. Op basis daarvan kies je uit diverse materialen. Van klassiekers als rvs tot slimme samenstellingen als Silgranit. Ontdek nuttige adviezen en vind het ideale materiaal voor jouw spoeltafel.

Silgranit: een indrukwekkend materiaal voor je spoeltafel

Welk materiaal kies je best voor je spoelbak? Een eerste kanshebber is Silgranit. Silgranit van BLANCO bestaat uit de hardste granietdelen en hoogwaardig acryl om het materiaal te binden. Die samenstelling levert een reeks sterke eigenschappen op. Een spoeltafel in Silgranit is hittebestendig bij gebruikelijke omstandigheden in de keuken, steenhard en krasbestendig. Laat je per ongeluk een kookpot vallen in je Silgranit spoelbak, dan geeft je spoelbak geen krimp. Maar Silgranit is ook een hygiënische keuze. Door het gladde oppervlak heeft een spoeltafel uit Silgranit geen poriën waar vuil in kan achterblijven. Het materiaal heeft zelfs een ingebouwde antibacteriële bescherming die de groei van bacteriën beperkt. Last but not least: Silgranit stoot vuil af en is hierdoor heel onderhoudsvriendelijk. Leer meer over de materiaalvoordelen van Silgranit.

Een spoeltafel met exclusief ontwerp in gedachten? Je zinnen gezet op een trendkleur? Met Silgranit kan je alle kanten uit. Bekijk granieten spoeltafels uit Silgranit en laat je inspireren.

Beton-style: alle kwaliteiten van Silgranit, met een betonlook

Hou je van een Scandinavische look? Of ben je helemaal fan van een industriële stijl? Dan is een Beton-style spoeltafel vast iets voor jou. Die biedt alle materiaalvoordelen van het robuuste en onderhoudsvriendelijke Silgranit, maar doet er esthetische extra’s bovenop. Met Beton-style geniet je van een levendig samenspel tussen matte en satijnmatte zones en individuele kleurovergangen. Stoer én trendy! Bekijk duurzame spoelbakken met een betonlook en vind een verdeler in je buurt.

Roestvrij staal: de vlekvrije klassieker

Spoelbakken uit roestvrij staal komen erg veel voor. Roestvrij staal is dan ook een stevig, duurzaam en betaalbaar materiaal. Bovendien kunnen bacteriën zich moeilijk aan dit oppervlak hechten, waardoor je spoeltafel hygiënisch blijft. Ook handig: een roestvrij stalen spoelbak combineer je eenvoudig met andere materialen in je keuken. Verder is rvs bestand tegen hoge temperaturen en makkelijk te reinigen. Daartegenover staat dat een roestvrijstalen spoelbak gevoelig is voor krassen, en dat kalk- en vetvlekken meer opvallen. Leer meer over de materiaaleigenschappen van rvs.

Keramiek: hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Door de glazuurlaag die een keramische spoelbak beschermt, is die bestand tegen hitte, koude en schoonmaakmiddelen. Dit krasvaste materiaal zal altijd dezelfde uitstraling behouden. Wat als je per ongeluk een glas of kookpot in je keramieken spoelbak laat vallen? De keramiek van je spoeltafel is sterker dan die van bijvoorbeeld een bad. Lichte schokken zijn doorgaans geen probleem, maar zware voorwerpen zouden een barst kunnen veroorzaken. Daarnaast is keramiek zeer onderhoudsvriendelijk. Ook stoot het ziektekiemen en bacteriën af, waardoor het een uiterst hygiënisch materiaal is. Bekijk diverse spoeltafels in keramiek.  

Durinox: resistent oppervlak met een matte finish

Graag een elegante look voor je spoeltafel? Met zijn fluweelachtige, matte en homogene oppervlaktestructuur straalt Durinox warmte, stijl en verfijning uit. Het gaat hier om roestvrij staal met een speciale afwerking. Door zijn uitstekende functionaliteit scoort dit materiaal makkelijk extra punten. Ten eerste is het enorm resistent, waardoor het bacteriën afstoot. Daarnaast is het oppervlak beter bestand tegen krassen dan een roestvrijstalen spoelbak én ondoordringbaar voor vingerafdrukken. Voor het dagelijks onderhoud heb je alleen water en een spons, of een vochtige microvezeldoek nodig. Bekijk diverse spoeltafeldesigns in Durinox.

Op zoek naar een duurzame spoelbak met een aantrekkelijk design? Ontdek het uitgebreide aanbod spoeltafels van BLANCO. Een handig overzicht vind je in deze inspiratiebrochure.

Moeite met kiezen en graag persoonlijk advies van een expert? Bezoek de BLANCO showroom of vind een verdeler bij jou in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan