Apothekerskast

4 must-have kastindelingen voor een optimale keukenflow

07/04/2023

Een goed georganiseerde keuken is een plezier om in te werken, of je nu een ervaren hobbykok bent of een beginner. Het geheim van een opgeruimde keuken schuilt in het kiezen van de juiste kastindelingen. Gelukkig bestaan er allerlei innovatieve opbergoplossingen waarmee je de ruimte in je keuken optimaal kunt benutten. Maar welke opbergoplossingen zijn een echte must? Of je nu op zoek bent naar manieren om maximale opslagruimte te creëren of gewoon je keuken overzichtelijker wilt maken, deze vier opbergoplossingen zullen je zeker helpen.

1. Apothekerskast

Een apothekerskast is een geweldige opbergoplossing voor elke keuken, vooral voor wie graag kookt en veel ruimte nodig heeft om levensmiddelen op te slaan. Eén van de belangrijkste voordelen van een apothekerskast is dat de ruimte in de keuken optimaal wordt benut door gebruik te maken van verticale opslag. Daarnaast kun je gemakkelijker aan de producten, zonder dat je je hoeft te bukken of hoog hoeft te reiken. De producten achterin de kast zijn ook makkelijker uit de kast te nemen. Een apothekerskast is dus een praktische en efficiënte opbergoplossing die waarde toevoegt aan elke keuken.

2. Lemans hoekkast

Een Lemans hoekkast is een andere uitstekende oplossing voor het maximaliseren van de opslagruimte in een keuken. Deze is ontworpen om in de hoek van een keukenkast te passen en de verticale ruimte te benutten voor opslag. Eén van de belangrijkste voordelen van een hoekopberger met twee niveaus is dat je gemakkelijk bij al je kookgerief kunt, zelfs bij het gerief dat normaal gezien moeilijk bereikbaar is. Deze opbergoplossing is vooral handig voor het opbergen van grote items zoals potten en pannen. Door te kiezen voor een Lemans hoekkast heb je dus geen verloren ruimte in de keukenhoek.

3. Kruidenlade

Een kruidenlade is om verschillende redenen een aanwinst voor elke keuken. Ten eerste zijn alle kruiden gemakkelijk toegankelijk op één handige plaats, waardoor je maaltijd sneller en efficiënter kan worden bereid. Een kruidenlade helpt daarnaast om je kruiden georganiseerd te houden en vermindert rommel op je aanrecht of in je voorraadkast. Een kruidenindeling beschermt ook de kruiden tegen zonlicht en vocht, waardoor de smaak van de kruiden beter bewaard blijft. Kortom, een kruidenindeling is een zeer praktische oplossing om je favoriete kruiden op te bergen en te gebruiken.

4. Besteklade

Last but not least: de besteklade. Een besteklade is een essentieel accessoire voor elke keuken. Het is ontworpen om in een keukenlade te passen en biedt aparte vakken voor messen, vorken, lepels en ander keukengerei. Eén van de voornaamste voordelen van een besteklade is dat het je keukenladen overzichtelijk houdt en het je gemakkelijk maakt om snel het benodigde bestek te vinden. Bovendien beschermt het je bestek tegen beschadiging en verlengt het de levensduur van je kookgerief. Besteklades zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zodat je er zeker een vindt die aansluit op je noden en wensen. Conclusie: een besteklade is een praktische en efficiënte opbergoplossing die je tijd en gedoe in de keuken kan besparen.

Naast deze vier kastindelingen zijn er nog meer opbergoplossingen mogelijk in een keuken. Ontdek hier meer over de verschillende mogelijke opbergoplossingen. Vraag je gratis inspiratieboek aan voor meer keukeninspiratie.

Wil je de handige opbergoplossingen in het echt bekijken? Bezoek dan zeker een winkel van DSM Keukens. Maak je vooraf een online afspraak, dan trekken hun binnenhuisarchitecten ruim de tijd uit om jou persoonlijk advies te geven. 

Apothekerskast Lemans hoekkast Kruidenlade Besteklade
In samenwerking met DSM Keukens

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.