Zo weet je zeker dat je de juiste bureaustoel hebt

Gepubliceerd op
Zo weet je zeker dat je de juiste bureaustoel hebt
Zo weet je zeker dat je de juiste bureaustoel hebt

Wanneer je een kantoorbaan hebt, dan is de kans groot dat je het grootste gedeelte van de dag doorbrengt op je bureaustoel. Misschien kun je zo af en toe voor de afwisseling even staan of fietsen, maar vaak is de bureaustoel toch wel de zitplek waar je de meeste uren op een dag op zit. Daarom is het belangrijk dat je een goede stoel hebt waar je lekker op zit, maar die ook goed is voor je houding. Je wilt tenslotte voorkomen dat je op de langere termijn problemen zou kunnen krijgen met je lichaam. Ga daarom eens kijken of de bureaustoel wel goed is voor jou.

De eigenschappen van je lichaam

Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende bureaustoelen te vinden en voor vrijwel iedere stoel gelden andere specificaties waardoor een stoel juist wel of niet bij jou zal passen. Zo kunnen je lengte en gewicht een rol spelen bij het uitzoeken van een geschikte bureaustoel. Veel lange mensen zijn vaak iets zwaarder en dat betekent ook dat zij vaak een groter zitvlak nodig hebben. Wanneer je zelf wat kleiner bent, dan is dit niet altijd even handig en kun je beter op zoek gaan naar een andere optie. Daarbij kun je vaak bijvoorbeeld nog de armleggers wat verstellen, zodat jij echt lekker zou kunnen gaan zitten.

Wat vind jij fijn?

Ook zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten rugleuningen voor bureaustoelen en hiervoor geldt vaak een persoonlijke voorkeur. Wanneer jij een stevige rechte hardere rugleuning wat zweterig vindt, dan zou je beter voor een bureaustoel kunnen gaan die voorzien is van een netweave rugleuning die voor veel meer ventilatie zorgt naar het comfort dat deze stoel biedt. Ook kun je er bij bepaalde stoelen voor kiezen of je een schommelinstelling fijn vindt, zo krijg je op de stoel meer het gevoel dat je zweeft en ook dit kan per persoon ontzettend verschillen.

Volstaat je huidige bureaustoel ook?

Daarnaast zijn er nog veel meer factoren waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar een nieuwe bureaustoel, maar misschien ontdek je nu dat jouw huidige stoel ook prima voldoet. Het is belangrijk dat de stoel aansluit aan jouw lichaam en jouw behoefte en vaak is het genoeg om een aantal instellingen net iets aan te passen waardoor je nog veel lekkerder zit en veel meer tijd door zou kunnen brengen op de fijne stoel. Ga daarom eens experimenteren met je huidige bureaustoel wanneer deze nog niet aangenaam genoeg zit en start anders de zoektocht naar een nieuw exemplaar.

   

standaard