Roller Max: soepel samenspel tussen vorm en inhoud

Gepubliceerd op 30 September 2021
Roller Max: soepel samenspel tussen vorm en inhoud
Roller Max: soepel samenspel tussen vorm en inhoud

Met haar meest recente lijn salon- en bijzettafels gaat Ethnicraft voor tactiliteit, looks en handigheid. Want de Roller Max-tafels – gesneden uit mahoniehout – bezitten naast hun moderne design ook praktische opbergruimte. Een streling voor het oog in de woon- of slaapkamer van de hand van Belgisch designtalent Jacques Deneef.

Maximaal slim design

Een fijn reliëf van houten latwerk geeft de Roller Max-tafeltjes hun typerende look. Deze strakke lijn is een stijlvolle, moderne nieuwkomer in de reeks natuurlijke designmeubelen van Ethnicraft. Roller Max blijft trouw aan de pure roots van het merk, maar gaat met z’n verticale (visuele) houtsnijwerk voor een uitgesproken architecturaal uiterlijk dat erg eigentijds en fris aanvoelt. De effen tafelbladen zorgen dan weer voor een stilistisch rustpunt én een slimme opening naar de binnenkant van de Roller Max. Elk tafelblad is immers een deksel dat toegang geeft tot de praktische opbergruimte binnenin. Zo biedt Roller Max een elegante oplossing voor plaids, tijdschriften en andere dagelijkse spullen die de rust in de woonkamer verstoren.

De Roller Max-lijn bestaat uit één koffietafel in twee verschillende afmetingen (80x80x30 cm en 60x60x35 cm) en twee bijzettafels: een ronde (40x40x40 cm) en een hoekige (50x50x40 cm) versie. De ronde Roller Max-prullenmand, zonder deksel, vervolledigt deze praktische reeks.

Elegantie in mahonie

Nieuw sinds dit najaar in het gamma van Ethnicraft is de houtsoort mahonie. Dit diepdonkerbruine hout onderstreept de klasse en puurheid die zo typerend is voor Ethnicraft en haar producten. Dankzij de donkere kleur contrasteren de pure lijnen van de ontwerpen nog scherper met hun omgeving en komt de chique eenvoud van de meubelstukken en interieuritems nog beter naar voor. Een uitvoering in mahonie is hier niet enkel een materiaalkeuze, maar een extra designdimensie.