Interface lanceert CO₂-negatieve tapijttegelcollecties Woven Gradience en Heuga 727

Gepubliceerd op 01 December 2021
Interface lanceert CO2-negatieve tapijttegelcollecties Woven Gradience en Heuga 727
Interface lanceert CO2-negatieve tapijttegelcollecties Woven Gradience en Heuga 727

Vloerenfabrikant Interface lanceert vandaag de tapijttegelcollecties Woven Gradience en Heuga 727. Woven Gradience is een op de natuur geïnspireerde tapijttegelcollectie waarbij kleuren gecombineerd worden met zachte gedempte grijstinten. Naast de Woven Gradience collectie komt Interface met 48 nieuwe kleuren in de Heuga 727 collectie.

Woven Gradience

De Woven Gradience collectie bevat 12 kleuren die allemaal geïnspireerd zijn op de natuur en die op meerdere manieren kunnen worden gelegd om unieke vloerpatronen te creëren. De acht opvallende kleuren in de collectie zijn Emerald, Ocean, Terracotta, Sunrise, Rose, Forest, Lagoon en Sage. De vier grijstinten in het assortiment doen denken aan inkt, houtskool, steen en parelmoer. Deze neutralere tinten kunnen makkelijk worden gecombineerd met de meer opvallende kleuren, om zo een ​​levendig palet te creëren. 

Heuga 727

De Heuga 727 collectie bestaat uit 48 nieuwe kleuren, variërend van zachte grijstinten, warme neutrale tinten, weelderige blauwe en groene tinten tot levendige rode en oranje tinten. De tapijttegels zijn goed te combineren met andere Interface-tapijttegels, LVT- en nora®-rubbervloeren, waardoor er veel creativiteit in het vloerontwerp mogelijk is. 

"De inspiratie voor Woven Gradience komt voort uit de natuurlijke balans van verschillende kleuren en texturen in de natuur",

zegt Mandy Leeming, Design Director bij Interface.

“Het resultaat is een feest van kleur. De collectie is op een manier ontworpen dat het naadloos opgaat in de werkomgeving. De verschillende kleurstellingen kunnen in elkaar overlopen zodat er looppaden of zones door de vloer te creëren zijn. De Heuga 727-collectie is al 11 jaar populair dankzij haar hoge kwaliteit en duurzaamheid, dus hebben we de kleuren vernieuwd om in te spelen op de huidige trends.”

CO2-negatief

Zowel de Woven Gradience-collectie als de Heuga 727-collectie maken deel uit van het Interface Carbon Neutral Floors™-programma, waardoor alle tegels binnen de collectie CO2-neutraal zijn gedurende hun volledige productlevenscyclus. De tapijttegels zijn voorzien van de CQuest™Bio Backing, een biocomposiet tapijtrug die biobased en gerecycleerde vulstoffen bevat. Deze materialen zijn netto CO2-negatief, gemeten van cradle-to-gate.

Kijk op de website, interface.com, voor meer informatie over de CO2-negatieve producten van Interface en over de inspanningen van het bedrijf om haar eigen CO2-voetafdruk en die van de gebouwde omgeving te verkleinen.