Belgisch, à la carte & exclusief: Limited Edition serveert hoogstaande designtapijten

Gepubliceerd op 22 October 2021
Limited Edition serveert hoogstaande designtapijten
Limited Edition serveert hoogstaande designtapijten

Top-notch en exclusief Belgisch design, als gepassioneerd interieurliefhebber geraakt je honger naar meer toch nooit gestild? Belgisch tapijtenmerk Limited Edition legt met haar tapijtcollecties telkens een markant stijlstatement in je woning en zelfs op je terras. Limited Edition serveert als topchef een mélange van passie voor vezels, liefde voor kleuren en respect voor vakmanschap. Aan haar gloednieuwe handcrafted-collecties weeft en tuft Limited Edition de nieuwste interieurtrends – waaronder Statement Pieces & Outdoor – met als muze: de natuur in al haar glorie als bron van inspiratie en materialen.

Jouw Limited Edition-tapijt…

… kies je op maat

Limited Edition gaat al decennialang voor Slow Design: nature-inspired, unieke en authentieke tapijten waarbij urenlang vakmanschap komt kijken. Elk stuk wordt er op bestelling gemaakt, wat betekent dat ze een hoge mate van persoonlijkheid bieden. Heel wat tapijten kunnen zelfs worden gepersonaliseerd in kleur, vorm en grootte, geïnspireerd op de collecties van Limited Edition.

… is exclusief

Ben jij een durver en riskeer je je graag aan een opvallend lijnenspel of kleurencombinatie? Voor durvers tot neutrale kiezers – en alles daar tussenin – tuft of weeft Limited Edition een exclusief & high-end tapijt naar jouw wens.

… is 100% Belgisch

Het volledige productieproces gebeurt van A tot Z op Belgische bodem. Alle tapijten worden in België ontworpen en zorgvuldig gemaakt in de weverij en tuftafdeling van Limited Edition. Om het volledige productieproces zo ambachtelijk mogelijk uit te voeren, heeft Limited Edition een eigen (wol)spinnerij en ververij.

…. is vervaardigd uit de beste materialen

Ieder tapijt kent een duurzaam karakter door de gebruikte natuurlijke materialen, zoals 100% Nieuw-Zeelandse wol, linnen of zijde. Limited Edition gaat bewust op zoek naar duurzame stoffen en probeert ook telkens ecovezels aan iedere collectie toe te voegen. Zo is de Parallel Brain-collectie gemaakt uit Seasilk, een biologisch zeewier. De Belgische tapijtenproducent slaagde er ook als eerste in een duurzaam en veilig gerecycleerd buitentapijt te produceren: de Poolside-collectie. Met nieuwe innovatieve technieken vaart Limited Edition telkens koers naar nog duurzamere producten.

De Statement Pieces- & Outdoor-trend

Met hun sterke identiteit zet Limited Edition telkens weer krachtige tapijten op tafel. De collecties volgen de laatste trends, maar durven ze ook te doorbreken. Onder andere de collecties die de Statement Pieces- & Outdoor-trend volgen, bieden exclusiviteit en uniciteit aan je woning, zowel in- als outdoor! Een eerste indruk:

Spiro

Limited Edition zet je graag op weg met onder andere haar nieuwe Spiro-collectie. Spiro speelt met de lijnen van een spirograaf in eenzelfde kleurtoon, zoals Auburn Brown of Taupe Stone. De basis in bouclé is een dégradé van kleuren waarop de spirolijnen getuft worden, zo matcht het tapijt in vrijwel iedere ruimte. Toch zorgen de verschillende tufttechnieken ervoor dat de Spiro als gecontroleerde chaos een ware eyecatcher is.

Parallel Brain

Limited Edition tipt haar Parallel Brain-collectie uit eco-seasilk. Hiermee kies je voor een golvend oppervlak vol kronkels en groeven net zoals het menselijk brein maar dan met een zwierig kleurverloop. De kleuren in deze collectie zijn Seapine (bruin-blauw-grijs), Chilimoss (een mengeling van dieprood en kaki) of Golden (subtielere goudbruine tinten). Seasilk is daarbij een 100% biologisch en duurzaam materiaal.

Mariposa

Nog gewaagder is de Mariposa-reeks. De ontwerpers van Limited Edition lieten zich inspireren door de bijna eindeloze patronen van vlindervleugels om een hoogwaardig getuft tapijt te creëren aan de hand van prachtige, betoverende kleuren.

Agate

Wie houdt van fellere tinten, kiest voor Agate: een kleurexplosie van rood tot blauw, met tonen van groen en oranje, gebaseerd op de lagen van de Agaat-steen, een edelsteen uit de kwartsfamilie.