Arte x Moooi: Extinct Animal ‘Queen Cobra’ herrijst in jouw interieur

Gepubliceerd op 12 October 2021
Arte x Moooi: Extinct Animal ‘Queen Cobra’ herrijst in jouw interieur
Arte x Moooi: Extinct Animal ‘Queen Cobra’ herrijst in jouw interieur

Nadat Arte en Moooi de Mimic Moth als Extinct Animal opnieuw naar ons toe liet fladderen, maakt ook de Queen Cobra zigzaggend haar opwachting. Lenig als de slangensoort was, buigt het zich ook over de schoonheid van je interieur. Het Queen Cobra-design is de tweede van vijf bijzondere ontwerpen van Artes Moooi-muurbekledingcollectie die in 2022 wordt onthuld. De majestueus uitziende slang had een fabelachtig uiterlijk en krijgt met het muurbekledingontwerp een nieuwe, maar even extravagante gedaante. Als vervolg op de succesvolle Extinct Animals-collectie uit 2018, brengt ook deze interpretatie de al uitgestorven diersoort terug tot leven. Binnenkort ook The Queen of your castle?

Ontmoet Queen Cobra

Een van de meest prestigieuze slangensoorten is niet meer. De Queen Cobra was veruit een van de meest bijzondere reptielen door haar lange krulharen die aan de haarstijl van Koningin Tanji van Kemet deed denken. Volgens oude geschriften was de Queen Cobra goudkleurig en had ze geen schubben. Haar huid zag eruit alsof het van gedroogd gras was gemaakt.

Arte en Moooi brengen de Queen Cobra terug tot leven in een knappe uitvoering. De muurbekleding wordt gemaakt van handgeweven sisalvezels en is geïnspireerd op de ritmische rondingen en grasrijke habitat van het dier. Het design bestaat uit elkaar overlappende ronde patronen met een hypnotisch effect.

De prijs van Queen Cobra is €259,00/m.