Interieurtrend: kies voor een karaktervolle trap, leuning of balustrade in natuurlijk warmgewalst staal

Gepubliceerd op

Ben je op zoek naar een unieke trap, balustrade of leuning voor je modern, industrieel of landelijk interieur? Dan is een exemplaar in staal een prima keuze. Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijk warmgewalst staal. Wat zijn de kwaliteiten van dit materiaal? Dat ontdek je hier.

Staal in het interieur

Staal wordt steeds meer gebruikt in hedendaagse woningen. Zo worden er trappen, balustrades en leuningen uit vervaardigd. Het authentieke karakter van het materiaal geeft je interieur een unieke uitstraling. Bovendien is het zeer duurzaam materiaal dat lang meegaat en makkelijk te onderhouden is. Benieuwd naar de verschillende materialen en afwerkingen van staal? Plan een bezoek aan een van de Urban Steel toonzalen en ga ze in het echt ontdekken.

Natuurlijk warmgewalst staal

Natuurlijk warmgewalst staal is momenteel erg populair. De term wordt gegeven aan staal waarbij de donkere kleur die tijdens het walsen ervan vrijkomt, behouden wordt. Tijdens het verwarmen en verwerken van het staal tot een plaat, buis of profiel, komt er koolstof naar de oppervlakte dat na afkoeling overblijft als een grijze of zwarte laag. Bij een trap, leuning en balustrade in warmgewalst staal wordt deze laag dus ook zichtbaar gehouden en niet overschilderd. Ook de lasnaden behouden hun natuurlijke kleur waardoor ze zichtbaar in het ontwerp opgaan. Wat zijn de eigenschappen van dit type staal?

Slijtvast en onderhoudsvrij

Op het einde van het productieproces wordt op het warmgewalste staal een eenmalige beschermlaag aangebracht zodat de trap, balustrade of leuning voor altijd zijn unieke uitstraling behoudt. Urban Steel ontwikkelde een eigen afwerkingscoating waardoor het staal slijtvast en makkelijk te onderhouden is. Deze eindlaag moet enkele dagen uitharden waarna de stalen trap, leuning of balustrade klaar is voor langdurig gebruik.

Voordelige keuze

Doordat de beschermlaag pas op het einde van de productieproces wordt aangebracht, kunnen er bij de plaatsing van de trap of balustrade nog laswerken gebeuren en moet dit niet in één geheel ter plaatse gebracht worden. Bovendien kan de leuning ook ter plaatse gemaakt worden zonder dat hiervoor eerst opgemeten moet worden. Hierdoor is er een lagere productiekost en zijn trappen in warmgewalst staal relatief goedkoper dan varianten in poederlak.

Zelf je product in staal samenstellen

Naargelang je smaak en mogelijkheden ontwerp je zelf je trap, leuning of balustrade in warmgewalst staal. Gebruik hiervoor de handige configurator op de website en ontdek onmiddellijk de prijs van je product. Enkele courante producten in natuurlijk warmgewalst staal zijn bijvoorbeeld: een stalen trap met open treden, een half-zwevende trap met verticale spijlen, of een stalen trap gecombineerd met houten treden. Ook balustrades en (trap)leuningen zijn in dit authentieke materiaal verkrijgbaar. Urban Steel is al meer dan 10 jaar specialist in het werken met warmgewalst staal en levert producten in kwaliteitsvol staal met een grote afwerkingsgraad.

Interesse in een mooie trap, balustrade of leuning in staal? Laat je inspireren door de referenties, download de inspiratiebrochure, of plan een afspraak voor een bezoek aan een van de Urban Steel toonzalen.

   

standaard