Een unieke trap voor in je interieur? Laat je inspireren door stalen binnentrappen in verschillende afwerkingen

Gepubliceerd op 23 Februari 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe binnentrap? Een duurzaam, praktisch exemplaar, die ook uitblinkt op vlak van design? Dan is een trap in warmgewalst staal vast iets voor jou. Stalen trappen passen niet alleen in elk interieur, ook kun je ze naar smaak afwerken. Ontdek enkele realisaties in diverse stijlen of stel zelf je favoriete binnentrap in staal samen.

Een stalen binnentrap

Urban Steel specialiseert zich in trappen gemaakt uit natuurlijk warmgewalst staal. Ideaal voor liefhebbers van uniek, karaktervol design. Staal is een heel dankbaar materiaal, zowel voor binnen als buiten. Niet alleen is het zeer duurzaam, slijtvast en onderhoudsarm, het geeft ook een unieke toets aan je interieur of buitenruimte. Of je nu fan bent van een leefruimte in een landelijke, moderne of industriële stijl, een stalen trap staat altijd mooi. Geen wonder dat het zo’n ‘hot item’ is in de hedendaagse interieurmagazines. Benieuwd? Laat je inspireren door enkele realisaties, en vraag eventueel een gratis materiaalstaaltje aan. Bekijk ook de bedrijfsvideo.

Enorm veel designmogelijkheden

Je kunt een stalen binnentrap naar eigen smaak personaliseren: de draagstructuur, de afwerking van het metaal, het materiaal en de vorm van de treden kiezen, een balustrade en/of leuning toevoegen, de vorm en positie van de trapwang bepalen, … enzovoort. We overlopen hieronder de opties voor je. Ontdek ook verschillende vormen trappen in deze video.

Draagstructuur van je stalen trap

Een van de belangrijke keuzes die je zal moeten maken is de draagstructuur van je trap. Dit bepaalt de look, maar ook de functionaliteit van de trap.

Gesloten treden

Bevindt er zich een ruimte onder de trap, of wil je vermijden dat er vuil door de trap valt? Dan is een trap met gesloten treden vaak de oplossing. Hierbij worden stalen tegentreden geplaatst. De trap kan op verschillende manieren gesloten worden. Bij een bloktrap bijvoorbeeld wordt zowel de boven- als onderkant van de trap gesloten. Ook zijn er verschillende manieren om de treden te plaatsen. Configureer je trap met gesloten treden.

Open treden

Bij een trap met open treden zijn de stootborden weggelaten, waardoor het licht in huis door je trap kan verplaatsen en je een meer open gevoel krijgt. Zo is de trap vrij minimalistisch. Configureer je trap met open treden.

Zwevende treden

Het kan natuurlijk nog strakker. Bij een zwevende stalen trap worden de treden in poedergelakt staal één voor één in de (reeds gepleisterde) muur verankerd, waardoor het lijkt dat ze zweven. Een technisch hoogstandje! Zorg er wel voor dat de muur aan de juiste vereisten voldoet. Configureer hier je zwevende trap.

Trapwangen

Ook de look en de positie van de zijkanten kun je kiezen. Ga je voor gekartelde trapwangen boven- en onderaan, of enkel gekarteld bovenaan en onderaan schuin, of schuin boven- en onderaan? Je kiest zelf hoe je trap gezien mag worden. Ontdek verschillende vormen trapwangen in deze video.

Leuningen en balustrades

Trapleuningen en balustrades hebben een praktische functie en zorgen voor de veiligheid maar bepalen natuurlijk ook mee de look van je stalen trap. Ook deze kun je personaliseren. Ontdek de realisaties met trapleuningen en bekijk enkele voorbeelden van balustrades binnen. Bekijk ook de video over trapleuningen in warmgewalst staal.

Materiaal van de treden

Stalen treden

Bij een volledig stalen trap met stalen treden kunnen de treden kunnen tot minimum 10 mm dun gemaakt worden gemaakt worden waardoor je trap in vooraanzicht een slank uitzicht en een samenspel van pure vormen en lijnen krijgt.

Glazen treden

Je kunt je stalen trap ook combineren met glazen treden die op het stalen trapframe geplaats worden. Hierdoor kan er meer licht door je trap. Daarnaast kun je ook spelen met kleur door de veiligheidsfolie van het gelaagd glas te kiezen, en kiezen tussen helder of mat glas. Ook een glazen bordes is perfect mogelijk.

Houten treden

Wil je liever een gezellige toets aan je stalen trap toevoegen? Dan vormen houten treden een perfect warm contrast. Je kiest het type hout, de bijhorende tint en behandeling. Bekijk de video over stalen trappen met houten treden.

Ontdek voorbeelden van stalen trappen met verschillende soorten treden.

Warmgewalst of poedergelakt staal

Je kunt de look van het staal kiezen. Ga je voor een natuurlijke staallook, of toch voor een poedergelakte trap met een egale kleur naar keuze? 

Een trap in warmgewalst staal heeft een specifieke, strakke uitstraling. Door het warmwalsen krijgt de bovenste laag van het staal een mooie, natuurlijke tekening met een (blauw)zwarte kleur. Het resultaat is een tijdloze, niet trend-gebonden trap die past in elk interieur. Bovendien kan de maattrap, bij de plaatsing ter plekke in elkaar gelast worden. Hierdoor betaal je minder aan montagekosten. Bekijk de video.

Een andere optie is een gelakte stalen trap waarbij een poederlak wordt aangebracht. Je kunt uit verschillende mogelijke RAL-kleuren kiezen.

Laat je inspireren door enkele realisaties en stel je stalen trap samen

Benieuwd naar de mogelijkheden van een stalen trap voor jouw interieur? Neem een kijkje bij de realisaties van Urban Steel. Of ga zelf aan de slag met de handige configurator en stel zo je trap naar eigen smaak samen. Ontdek in deze video meer over het maken van je eigen offerte.

Interesse in een unieke binnentrap? Laat je inspireren door enkele realisaties van Urban Steel, download de gratis inspiratiebrochure of stel je favoriete trap samen met prijsindicatie. Meer weten? Maak gerust een afspraak in de toonzaal of vraag je advies aan huis aan.