De intrekbare zoldertrap: handig en plaatsbesparend

Gepubliceerd op 29 Juni 2020

Intrekbare zoldertrappen bieden een comfortabele en veilige toegang tot je zolderruimte. Bovendien helpen ze je plaats besparen. Verken het aanbod en laat je adviseren over de beste keuze voor jouw project.

Compacter dan een vaste trap

Niet iedereen heeft de ruimte om een vaste trap naar zijn of haar zolder te plaatsen. Meestal is een intrekbare zoldertrap wel haalbaar. Evengoed kan je je bestaande vaste zoldertrap vervangen door een intrekbaar exemplaar om ruimte te winnen. Hoe werkt het? De trapconstructie van een intrekbare trap is opgebouwd uit scharnieren en trapveren die meebewegen bij het openen en sluiten. Wanneer de zoldertrap ingeklapt is, komen de ladderdelen op het trapluik te liggen. Zo bespaar je ruimte en is de trap ook weer eenvoudig uit te klappen. Ontdek een uitgebreid gamma aan inklapbare zoldertrappen en bestel makkelijk online. Je kan zelfs een intrekbare zoldertrap op maat laten maken. Bereken de prijs voor jouw inklapbare zoldertrap op maat.

Voordelen van een intrekbare of inklapbare zoldertrap

Een intrekbare trap, of toch maar een vast exemplaar? Wat de beste keuze is, hangt af van jouw prioriteiten en woonsituatie. Intrekbare trappen hebben volgende interessante voordelen:

  • Ruimtebesparend, doordat de trap geheel ingeklapt kan worden in het luik.
  • Verkrijgbaar in uiteenlopende maten en afmetingen, waardoor de trap haast overal te plaatsen is.
  • Een intrekbare trap is ook geschikt voor toegang tot een overdekt dakterras of loft.
  • Verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen en dus vlot te combineren met elk interieur, elke smaak en stijl.
  • Sterk en veilig: ondanks de flexibiliteit is de trap erop voorzien om volwassen personen veilig te kunnen dragen.

Hulp nodig bij het kiezen van een intrekbare trap? Gebruik dan hier de handige product selector.

Een intrekbare zoldertrap: de toepassingen

Intrekbare zoldertrappen zijn een prima oplossing voor kleinere ruimten, en voor zolders die voornamelijk als opslagruimte dienen. Omdat je je zoldertrap niet vaak zal gebruiken, hoeft deze niet per se goed beloopbaar te zijn. Met een intrekbare zoldertrap is er geen ruimteverlies. De trap wordt verborgen achter een luik, zo verstoort hij de uitstraling van je interieur niet. Na gebruik kan je de trap makkelijk weer opbergen door het onderste deel naar boven te schuiven. Met het oog op de veiligheid kan je dit deel met een klem vastzetten. Andere modellen werken dan weer met een plooisysteem.

Zelf installeren

Je kan je intrekbare zoldertrap eenvoudig in de uitsparing van het zolderluik installeren. Als je een beetje handig bent, kan je zelf aan de slag gaan met het handige bevestigingssysteem. Graag meer info? Ontdek tips voor de plaatsing van een zoldertrap. Bestel makkelijk online en krijg je zoldertrap volledig afgemonteerd geleverd.

Hout of aluminium

Intrekbare zoldertrappen zijn doorgaans gemaakt uit hout of aluminium. Hout vraagt wat meer onderhoud. Om je houten trap te beschermen kan je je houten trap een vernislaag geven. Je kan hem ook inoliën, zo geef je hem tegelijk een voedende laag. Ga je de trap gebruiken voor de toegang naar een zolder waar je zware spullen bewaart, dan kan een metalen trap een interessantere keuze zijn.

Extra’s voor een nog betere beveiliging

Uitschuifbare zoldertrappen zijn minder stabiel dan vaste trappen, maar je kan ze verstevigen en veiliger maken door veiligheidsmaterialen aan te brengen. Zo kan je een veiligheidsbeugel monteren aan de binnenkant van het opbergluik voor extra houvast wanneer je de trap op- en afgaat. Een belangrijke plus voor senioren of gezinnen met kinderen. Ook kan je bovenaan een traphekje plaatsen om valpartijen te voorkomen. Is ook brandveiligheid een prioriteit voor jou? Ontdek dan hier een selectie brandwerende intrekbare zoldertrappen.

Interesse in een intrekbare zoldertrap? Ontdek het uitgebreide aanbod in de webshop en bestel makkelijk online.