Wat maakt Tec7 de nummer 1 voor verlijmen, monteren en afdichten?

26/07/2022

Er bestaan heel wat lijmen en kits om jou als klusser het leven makkelijker te maken. Eentje werkt zo fijn en goed, dat het een echte favoriet is. Tec7 is al jaren de onklopbare nummer één voor het verlijmen, monteren en afdichten van uiteenlopende materialen. Wat is het geheim achter de topprestaties van Tec7? Je ontdekt het zo!

Eén krachtig product, diverse toepassingen

Eén slimme formule voor zowel verlijmen, monteren als afdichten. Een uniek hechtvermogen op natte en droge ondergronden. Een extreem lange effectieve levensduur. Bruikbaar op quasi alle bouwmaterialen. Dat is waar Tec7 voor staat. Voortaan heb je geen montagelijm, houtlijm, PU-lijm, siliconenkit, sanitair-siliconenkit, acrylaatkit en schilderskit meer nodig. Eén product volstaat voor lijmen, afdichten en bevestigen. Met Tec7 fiks je het makkelijk en snel, zonder gedoe.

Lees meer over de toepassingen van Tec7 en vind een verdeler in je buurt.

Tec7 combineert het beste van siliconenkit en PU-lijm

Vergis je niet: Tec7 is geen siliconenkit. Siliconen hebben bewezen kwaliteiten, maar de hechting is vaak ondermaats. Dat kan beter! Hybride MS-polymeren zoals Tec7 combineren het beste van twee werelden. Ze bieden de troeven van siliconenkit (elasticiteit, levensduur) én die van supersterke PU-lijmen (hechtingskracht, overschilderbaar, beter verwerkbaar). Zoveel kwaliteiten in 1 koker, dat went snel. Waarom kiezen voor hybride MS-polymeren? Ontdek alle voordelen.

Graag tips voor je klus? Download de infogids ‘lijmen en kitten’.

Gebruik Tec7 op meer dan 1000 ondergronden

Waarom Tec7 zo’n krachtige alleskunner is? Tec7 hecht op de meeste bouwmaterialen en ondergronden en tast geen kunststoffen aan. Je kan er diverse oppervlakken mee aanpakken. Van kunststoffen als pvc, piepschuim en polyester tot (spiegel)glas, natuursteen, roofing, hout, vezelplaat, lak en rvs, om er maar enkele te noemen. Het werkt ook op vochtige en gladde ondergronden, zelfs onder water.

Bekijk het filmpje en lees de instructies voor gebruik.

Een perfecte hechting, zelfs na 20 jaar

Na uitharding wordt Tec7 supersterk en blijvend elastisch, zodat het spanningen in een constructie kan opvangen. Telkens krijg je een superieure hechting. Zelfs na meer dan 20 jaar vertonen proefstalen in weer en wind bijna geen kwaliteitsverlies. De quasi reukloze lijmkit blijft water- en luchtdicht, maar ook flexibel en op volle lijmkracht.

Bekijk de specificaties van Tec7.

Veilig en milieuvriendelijk

Intussen ben je mee: op het vlak van lijmprestaties winnen hybride MS-polymeren het van siliconen. Maar ook wat betreft ecologie en gezondheid blinken hybride MS-polymeren uit. Hybride MS-polymeren zoals Tec7 bevatten geen gekende toxische componenten en hebben de laagst gemeten uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS).

Dat is ook de keuringsinstanties opgevallen. Tec7 kreeg de beste classificering voor binnenluchtkwaliteit, zoals de Duitse Emicode EC1+ en de razend strenge Finse M1-klasse. Dat maakt deze kit onder andere geschikt voor veeleisende toepassingen in de ecologische bouw. Respect voor mens en milieu, ook dat is Tec7.

Tec7, een product van voortdurende innovatie

Tec7 is een innovatie uit de koker van de gelijknamige fabrikant Tec7: dé onbetwiste markleider op het vlak van montage- en afdichtingskitten voor de bouwmarkt. De Tec7 montagekit die je vandaag in de rekken spot, is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. Sinds de lancering in 1993 heeft Tec7 zijn kit voortdurend verbeterd. En dat blijven ze doen, met hun doelen scherp voor ogen: de beste prestaties, de ultieme gebruikerservaring en een zo duurzaam mogelijk profiel. Tec7 heeft dan ook een reputatie hoog te houden. ‘Als het Tec7 is, moet het wel goed zijn!’

Tec7 is de logische keuze voor het verlijmen, monteren en afdichten. Efficiënt, veelzijdig én gebruiksvriendelijk. Ontdek ook de Multigun kitspuit waarbij je zelf de krachtoverbrenging instelt, en de handige spray ‘Prepare & Finish‘ voor een grondige voorbereiding en een precieze afwerking. Vind hier een verkooppunt in je buurt en download je infogids. Het kan niet fout gaan!

Lees ook:
Hoe een onderdak lijmen met Tec7: stappenplan
Hoe sierlijsten en rozetten bevestigen met Tec7: stappenplan
Hoe plinten monteren met Tec7: stappenplan

In samenwerking met Tec7

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.