Tec7 scoort met duurzame producten voor lijmen en afdichten

Gepubliceerd op

Als professional wil je kunnen rekenen op producten van topkwaliteit. Tec7 maakt jouw werk eenvoudiger door hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen waar je op kan rekenen. Daarbij ligt de lat hoog. Producten moeten niet alleen doen wat ze beloven, maar ook veilig zijn in gebruik en beter voor de planeet. De inspanningen die de firma levert in dit kader, gaan niet onopgemerkt voorbij. Zo sleepte Tec7 recent een prestigieus Global GreenTag certificaat in de wacht, als eerste bedrijf in zijn vakgebied. 

Meer aandacht voor gezondheid en ecologie

Giftige stoffen in bouwmaterialen veroorzaken tal van gezondheidsproblemen. Dat brachten verschillende studies aan het licht in de laatste decennia. Veel producenten van bouwmaterialen deden daarom grote inspanningen om hun producten gezonder en milieuvriendelijker te maken. Ook consumenten zijn veel bewuster geworden. Ze gaan actief op zoek naar producten die beter scoren op vlak van gezondheid en ecologische impact.

Tec7 laat producten testen

Lijmen en afdichtingsmiddelen bleven in dit opzicht vaak onder de radar. Deze producten worden vaak gebruikt in de bouwsector, maar sommige zijn schadelijk voor mens en milieu. Dat kan beter!

Tec7 is een van de bedrijven die hard werkt aan de verduurzaming van zijn oplossingen. Om dit kracht bij te zetten, ondergingen verschillende van hun producten recent de strenge wetenschappelijke testen en evaluatie van Global GreenTag. Ze werden onderworpen aan tests op vlak van ethische productie, gezondheid, veiligheid en ecologische impact.

Beloond met GreenTag certificaat

Het resultaat? De producten Tec7X-Tack en Trans Clear kregen een officiële Global GreenTag PlatinumHEALTH™ HealthRATE™ certificatie na het ondergaan van een Global GreenTag PHD™ (Product Health Declaration™). Daarnaast ontving het bedrijf een Global GreenTag GreenRateCertTM  Level B certificatie.

Tec7 is het eerste bedrijf in zijn vakgebied dat deze onderscheiding in ontvangst mag nemen. Als pionier binnen zijn sector hoopt de firma hiermee andere bedrijven te inspireren om ook inspanningen te gaan leveren.

Wat betekent dit voor jou?

De certificatie betekent dat het gebruik van deze producten beter is voor je gezondheid en voor het milieu. Zo dragen Tec7 lijmen en afdichtingsmiddelen bij tot een gezondere leef- en werkomgeving.

Ook is het een geruststelling voor de klant en consument dat Tec7 producten op een verantwoorde en ethische manier worden ontwikkeld en geproduceerd.

Groene bouwprojecten krijgen dan weer de garantie dat het Tec7-assortiment zich sterk toelegt op lage toxiciteit, naleving van relevante sociale en milieuwetgeving in het land van gebruik, geschiktheidscertificering, naleving van EMS & OHS en gezonde VOC-niveaus.

Op de website van Tec7 kan je meer lezen over hun missie, waarden en duurzaamheidsinspanningen. Maar je maakt er ook kennis met veelbelovende innovaties. Wil jij supernauwkeurig lijmen en kitten? Ontdek dan hun Multigun kitspuit met instelbare krachtoverbrenging, en de handige Prepare & Finish spray voor een grondige voorbereiding en een precieze afwerking. 

Lees ook:
De voordelen van hybride MS polymeren.
Verlijmen en afdichten in een maritieme omgeving.
XealPro - Dé nieuwe generatie siliconen afdichtingskit.

   

test

standaard