Sneller renoveren? Gebruik FoamTack voor supereenvoudig verlijmen.

24/07/2023

Wil jij makkelijk bouwmaterialen zoals cellenbetonblokken of gipskarton verlijmen? Enkel en alleen door het juiste lijmproduct te kiezen, bespaar je veel tijd en energie. Bye bye zware lijmmortel of kleefgips, die veel materiaal en veel voorbereiding vragen. Want verlijmen kan sneller en een stuk eenvoudiger, zonder in te leveren op kwaliteit. Ontdek FoamTack van Tec7, een krachtig lijmschuim met unieke productvoordelen.

Renoveer sneller, makkelijker en eenvoudiger

Om grote bouwmaterialen zoals Ytong-blokken of gipskarton te verlijmen, heb je een goed lijmproduct nodig. Ga je voor lijmmortel of kleefgips, dan zal je je mouwen moeten opstropen. Zware zakken mortel of gips heffen, grote kuipen verplaatsen, lijmmortel mixen … Dit alles kost een hoop tijd, bovendien is het heel belastend voor je rug.

Het kan ook anders, met FoamTack van Tec7. Met dit krachtige lijmschuim op basis van polyurethaan bespaar je tijd en geld. Je hebt minder materiaal nodig, schiet snel op, spaart je rug en krijgt even goed een perfect resultaat. Bovendien is dit PU-schuim altijd klaar voor gebruik. Je schudt de bus gedurende 30 seconden, en je kan beginnen lijmen. Complexer wordt het niet!

Vind hier een verkooppunt in je buurt.

Krachtig lijmschuim voor grote oppervlakken en isolatiematerialen

Dankzij zijn unieke eigenschappen is FoamTack geschikt voor zowel bouwprojecten als (totaal)renovaties en verbouwingen. Deze lijm is weer-, water- en rotbestendig, waardoor je er binnen en buiten mee aan de slag kan.

Zo is FoamTack de perfecte lijm voor grote oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan cellenbetonblokken, plaatmateriaal in hout, gipskarton en tuinmuurtjes. Telkens verkrijg je een betrouwbare hechting zonder zware lijmmortels, kleefgips of extra bevestigingsmiddelen te moeten gebruiken.

Wist je dat je met FoamTack rechtstreeks gipsplaten op een oude muur kan lijmen, zonder profielen te hoeven plaatsen? Ontdek hier een handig stappenplan.

Verder kan je met deze lijm vlot isolatiematerialen, zoals EPS, XPS en PUR, verlijmen op diverse ondergronden. Het vullend schuim komt van pas bij het isoleren van je dak, gevels én vloer.

Ontdek meer toepassingen.

Waarom verlijmen met FoamTack?

Lijmen met FoamTack levert jou als (ver)bouwer interessante voordelen op:

 1. Kant-en-klaar product: In tegenstelling tot traditionele lijmmortels of kleefgips, is FoamTack meteen klaar voor gebruik. Omdat je geen materialen moet voorbereiden, win je kostbare tijd.
 2. Ergonomischer werken: Het tillen en verplaatsen van zware zakken mortel of gips is een aanslag op je rug en lichaam. Met FoamTack daarentegen is het werk een stuk lichter. Je wordt minder snel moe en vermijdt rugklachten.
 3. Minder materiaal nodig: Eén bus FoamTack komt qua rendement overeen met één zak cement of kleefgips. Omdat je minder materiaal moet aankopen, bespaar je kosten en creëer je minder afval.
 4. Tijdsbesparend: FoamTack is direct klaar voor gebruik. En omdat de lijm snel uithardt, kan je non-stop doorwerken.
 5. Geen water nodig: je hebt geen water nodig op de werf om met FoamTack aan de slag te kunnen.
 6. Snel droog: FoamTack hardt snel uit en is al na 1 uur volledig belastbaar.
 7. Makkelijk te bewaren: overtollige lijm kan je bewaren voor later gebruik.

Voor welke klussen kan ik FoamTack gebruiken?

FoamTack lijmschuim is eenvoudig inzetbaar bij tal van klussen. Hier zijn enkele van de specifieke toepassingen waarin Foamtack uitblinkt:

 • Droogverlijming van cellenbetonblokken voor niet-dragende constructies: FoamTack zorgt voor een sterke hechting en snelle uitharding, waardoor je snel kan werken en tijd bespaart.
 • Verlijmen en monteren van niet-dragende constructie-elementen in beton, volle baksteen en andere materialen: je verkrijgt een betrouwbare hechting zonder zware lijmmortels te moeten gebruiken.
 • Verlijming van harde isolatieplaten binnen en buiten: het lijmschuim zorgt voor een efficiënte isolatie en voorkomt warmteverlies.
 • Montage van gipskartonplaten en composietplaten tegen wanden en raamwerk: je profiteert van een stevige hechting zonder extra bevestigingsmiddelen te hoeven gebruiken.
 • Na-isolatie met harde isolatiepanelen: met het FoamTack PU-schuim voorkom je koudebruggen en profiteer je van een uitstekend thermisch en akoestisch isolatievermogen.
 • Isolerend verlijmen en monteren van inbouwdozen en wachtbuizen: FoamTack heeft een zeer lage na-expansie. Hierdoor zet het schuim niet uit en bespaar je tijd bij de afwerking.  
 • Montage tegen wanden van meubelpanelen en interieurelementen in materialen zoals MDF, OSB en laminaat: het montageschuim zorgt voor een stevige bevestiging zonder dat zichtbare bevestigingsmiddelen nodig zijn.
 • Montage en afdichting van raam- en deurkaders en -kozijnen: met FoamTack schuimafdichting verkrijg je een luchtdichte en isolerende afsluiting, waardoor energieverlies wordt geminimaliseerd.
 • Vastzetten en isoleren van nokpannen en nokvorsten: het vullend schuim hecht zich stevig en heeft een uitstekende isolerende werking.
 • Montage van dorpels en vensterbanken: het FoamTack PU-schuim biedt een snelle, efficiënte oplossing zonder koudebruggen.
 • Verlijmen van tuinconstructies zoals muurtjes en afdekstenen: het lijmschuim hecht goed aan verschillende materialen en zorgt voor een stevige en duurzame verbinding.

Hoe FoamTack gebruiken?

FoamTack lijmschijm gebruiken is heel eenvoudig:

 1. Schud de bus krachtig gedurende minstens 30 seconden.
 2. Breng lijmstrengen aan op de zuivere en stabiele ondergrond.
 3. Wacht een tweetal minuten en voeg dan de 2 delen samen (voor er huidvorming ontstaat).
 4. Een verticale verlijming? Ondersteun die dan een tiental minuten indien nodig.

Et voilà, je oersterke en duurzame verbinding is een feit!

FoamTack is de eerste keuze voor alle montages en verlijmingen waarbij je snelheid, kracht en isolerend vermogen verwacht. Met dit kant-en-klare PU-schuim verlijm je eenvoudig en zonder veel moeite diverse bouwmaterialen. Check de specificaties en vind een verkooppunt in je buurt.

Ontdek ook de andere toppers in het gamma ‘montage en afdichten’ van Tec7.

In samenwerking met Tec7

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.