Renoveer sneller en eenvoudiger met FoamTack, het ideale lijmproduct voor professionals

Gepubliceerd op

Wil jij makkelijk bouwmaterialen zoals cellenbetonblokken of gipskarton verlijmen? Met het juiste lijmproduct bespaar je tijd én energie. Bye bye zware lijmmortel of kleefgips, die veel materiaal en voorbereiding vragen. Want verlijmen kan sneller en een stuk eenvoudiger, zonder in te leveren op kwaliteit. Ontdek FoamTack van Tec7, een krachtig lijmschuim met unieke voordelen voor vakmensen zoals jij.

Renoveer sneller, gemakkelijker en eenvoudiger

Voor het verlijmen van grote bouwmaterialen zoals Ytong-blokken of gipskarton heb je een hoogwaardig lijmproduct nodig. Ga je voor traditionele lijmmortel of kleefgips, dan zal je je mouwen moeten opstropen. Zware zakken mortel of gips heffen, grote kuipen verplaatsen, lijmmortel mixen … Dit alles kost een hoop tijd, bovendien is het heel belastend voor je rug.

Gelukkig is er FoamTack van Tec7. Dit krachtige lijmschuim op basis van polyurethaan bespaart tijd en geld. Je hebt minder materiaal nodig, werkt snel en ontziet je rug, terwijl je toch een perfect resultaat behaalt. Bovendien is dit PU-schuim altijd klaar voor gebruik. Schud de bus gedurende 30 seconden en je kan meteen beginnen met lijmen!

Vind hier een verkooppunt in je buurt.

Krachtig lijmschuim voor grote oppervlakken en isolatiematerialen

Dankzij zijn unieke eigenschappen is FoamTack geschikt voor diverse bouwprojecten, renovaties en verbouwingen. Deze lijm is weer-, water- en rotbestendig, waardoor je hem zowel binnen als buiten kan gebruiken.

Zo is FoamTack de perfecte lijm voor grote oppervlakken. Denk bijvoorbeeld aan cellenbetonblokken, houten plaatmateriaal, gipskarton en tuinmuurtjes. Telkens krijg je een betrouwbare hechting zonder dat je zware lijmmortels, kleefgips of extra bevestigingsmiddelen hoeft te gebruiken.

Wist je dat je met FoamTack rechtstreeks gipsplaten op een oude muur kan lijmen zonder profielen te plaatsen? Ontdek hier een handig stappenplan. Daarnaast kan je met deze lijm gemakkelijk isolatiematerialen zoals EPS, XPS en PUR verlijmen op diverse ondergronden. Het vullende schuim is ideaal voor het isoleren van daken, gevels en vloeren.

Ontdek meer toepassingen.

Waarom als professional verlijmen met FoamTack?

Lijmen met FoamTack levert jou als vakman interessante voordelen op:

 1. Klaar voor gebruik: FoamTack is direct klaar om te gebruiken, in tegenstelling tot traditionele lijmmortels of kleefgips. Je bespaart kostbare tijd doordat er geen voorbereiding nodig is.
 2. Ergonomisch werken: Het tillen en verplaatsen van zware zakken mortel of gips belast je rug en lichaam. Met FoamTack wordt het werk aanzienlijk lichter. Je raakt minder snel vermoeid en voorkomt rugklachten.
 3. Minder materiaal nodig: Eén enkele bus FoamTack komt overeen met het rendement van één zak cement of kleefgips. Hierdoor bespaar je kosten en beperk je de hoeveelheid afval.
 4. Tijdsbesparend: FoamTack is direct gebruiksklaar en heeft een snelle uithardingstijd. Hierdoor kan je continu doorwerken zonder vertraging.
 5. Geen water nodig: Voor het gebruik van FoamTack is geen water nodig op de werf.
 6. Snel droog: FoamTack droogt snel en is al na 1 uur volledig belastbaar. Zo schiet je project snel op.
 7. Makkelijk te bewaren: Overtollige lijm kan je bewaren voor later gebruik, waardoor er geen verspilling is.

Hoe verlijm je met FoamTack in slechts 4 stappen? Ontdek hier de instructies.

Voor welke projecten is FoamTack geschikt?

FoamTack lijmschuim is eenvoudig inzetbaar bij tal van projecten. Ontdek de veelzijdige toepassingen voor vakmensen:

 • Droogverlijming van cellenbetonblokken voor niet-dragende constructies: FoamTack zorgt voor een sterke hechting en snelle uitharding, waardoor je snel kan werken en tijd bespaart.
 • Verlijming en montage van niet-dragende constructie-elementen in beton, volle baksteen en andere materialen: je krijgt een betrouwbare hechting zonder het gebruik van zware lijmmortels.
 • Verlijming van harde isolatieplaten binnen en buiten: het lijmschuim zorgt voor een efficiënte isolatie en voorkomt warmteverlies.
 • Montage van gipskartonplaten en composietplaten tegen wanden en raamwerk: je profiteert van een stevige hechting zonder extra bevestigingsmiddelen te hoeven gebruiken.
 • Na-isolatie met harde isolatiepanelen: met het FoamTack PU-schuim voorkom je koudebruggen en profiteer je van een uitstekend thermisch en akoestisch isolatievermogen.
 • Isolerend verlijmen en monteren van inbouwdozen en wachtbuizen: FoamTack heeft een zeer lage na-expansie. Hierdoor zet het schuim niet uit en bespaar je tijd bij de afwerking.  
 • Montage tegen wanden van meubelpanelen en interieurelementen in materialen zoals MDF, OSB en laminaat: het montageschuim zorgt voor een stevige bevestiging zonder dat zichtbare bevestigingsmiddelen nodig zijn.
 • Montage en afdichting van raam- en deurkaders en -kozijnen: met FoamTack schuimafdichting verkrijg je een luchtdichte en isolerende afsluiting, waardoor energieverlies wordt geminimaliseerd. Door de lage na-expansie is het makkelijker doseren en heb je veel minder overtollig product na uitharding.
 • Vastzetten en isoleren van nokpannen en nokvorsten: het vullend schuim hecht zich stevig en heeft een uitstekende isolerende werking.
 • Montage van dorpels en vensterbanken: het FoamTack PU-schuim biedt een snelle, efficiënte oplossing zonder koudebruggen.
 • Verlijmen van tuinconstructies zoals muurtjes en afdekstenen: het lijmschuim hecht goed aan verschillende materialen en zorgt voor een stevige en duurzame verbinding.

Aan de slag met PU-producten? Denk aan je verplichte opleiding.

Het gebruik van lijmen en afdichtingsmiddelen van polyurethaan is veilig, zolang je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. Opdat je als professionele gebruiker van PU-producten op de hoogte zou zijn, moet je verplicht een opleiding volgen. Zowel jouw opleiding als certificering (met examen), moeten uiterlijk op 24 augustus 2023 rond zijn. Lees meer en ontdek hoe je gratis deelneemt.

Door te verlijmen met FoamTack bespaar je als professional tijd, geld en energie. Met dit kant-en-klare PU-schuim verlijm je eenvoudig diverse bouwmaterialen. Het is de eerste keuze voor alle montages en verlijmingen waarbij je snelheid, kracht en isolerend vermogen verwacht. Check de specificaties en vind een verkooppunt in je buurt.

Ontdek ook de andere toppers in het gamma ‘montage en afdichten’ van Tec7.

   

standaard