Lijmen en kitten: gebruiksvriendelijke oplossingen voor een professioneel resultaat

Gepubliceerd op 29 November 2021

Kieren dichtmaken, tegelwerk afkitten, plinten lijmen … Er kunnen heel wat montage- en afdichtingsklussen de kop opsteken in huis. Niet zeker welke lijm of kit jij nodig hebt? Geen stress, want het Tec7-assortiment heeft een oplossing voor zowat elk lijm- of afdichtingsvraagstuk. Ontdek kwalitatieve kanshebbers en ontdek de voordelen van hybride MS-polymeren.

Help, mijn siliconenkit hecht niet!

Grijp je voor een lijmklus in je woning intuïtief naar siliconenkit? Denk toch maar even na. Siliconen hebben hun kwaliteiten, klopt. Een goede UV-bestendigheid en een blijvend hoge elasticiteit bijvoorbeeld. Maar - en da’s toch wel belangrijk - ze hechten vaak niet goed. Wist je trouwens dat sommige soorten door de EU geclassificeerd zijn als ‘verdacht kankerverwekkend’? Gelukkig bestaat er een kwalitatief en veilig alternatief, dat je ook kan gebruiken op ondergronden die cement, metaal of kalk bevatten: hybride MS-polymeren. Ontdek kwalitatieve oplossingen voor lijmen en kitten en vraag hier je gratis infogids aan.

Hybride MS-polymeren, ideaal voor afdichten en verlijmen

Afdichten of verlijmen doe je best met hybride MS-polymeren. Deze producten combineren de beste eigenschappen van siliconenkit (elasticiteit, levensduur) en die van extreem sterke PU-lijmen (hechtingskracht, overschilderbaar, beter verwerkbaar). Bovendien zijn hybride MS-polymeren veilig en milieuvriendelijk. Zowel tijdens het gebruik als erna veroorzaken ze quasi geen uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS). Producten als Tec7, X-Seal en TRANS van Tec7 kregen daarom de allerhoogste classificering voor binnenluchtkwaliteit. Vind een verkooppunt in je buurt.

Tip: Wil je zeker zijn van een professioneel resultaat? Kies dan voor producten van een betrouwbare producent, zoals Tec7. Deze firma lanceerde de eerste hybride MS polymeer-producten op de Europese markt. Dankzij hun jarenlange ervaring met deze technologie profiteer jij van hoogkwalitatieve oplossingen voor afdichting en montage.

Tec7: alles afdichten, lijmen en monteren

Wie kent het product Tec7 niet? De ijzersterke reputatie van deze all-in-one lijm- en afdichtingskit kwam er niet zomaar. Testen bewijzen keer op keer dat deze gebalanceerde formule de beste hechting heeft op een groot aantal ondergronden. Van beton, natuursteen en baksteen tot hout, polyester, piepschuim en spiegels. En dit ook onder water! Zelfs na meer dan 20 jaar vertonen proefstalen in weer en wind quasi geen kwaliteitsverlies. Aan de basis ligt de veilige MS Hybride polymeer-technologie. Die maakt dat Tec7 ook na jaren niet loskomt of verstijft. Bovendien is het met voorsprong de meest ecologische keuze voor je klus. Ontdek specificaties, toepassingen en een stappenplan.

X-Seal: overal perfect afdichten

X-Seal combineert de flexibiliteit en de duurzaamheid van siliconen met de lijmkracht van Tec7. De hechting is uitstekend op bijna alle bouwmaterialen, zelfs op vochtige ondergrond. X-Seal blijft elastisch, met een rek van meer dan 600%. Ontdek specificaties, toepassingen en een stappenplan.

X-Tack: extreem monteren zonder ondersteunen

De unieke combinatie van hechting, een hoge eerste kleefkracht en afschuifkracht maakt X-Tack de ideale montagekit voor wie snel en efficiënt wil doorwerken. Meestal kan je een constructie lijmen en meteen verder werken, zonder boren of klemmen. Ontdek specificaties, toepassingen en een stappenplan.

Tip: In veel kelders of betonnen constructies mag je niet boren. Dan is X-Tack de handige oplossing voor de montage van elektrische componenten: verdeelkasten, schakelaars, muur- en vloerverwarming enzovoort. Vind een verdeler in je buurt.

XealPro: de nieuwe generatie afdichtings- en afwerkingskit

Op zoek naar een ecologische siliconenkit die goed hecht? XealPro is een neutrale, veilige siliconenkit met een superieure hechting en een hoge schimmelbestendigheid. XealPro bevat geen weekmakers en zal niet uitbloeden of vlekken. Bovendien is XealPro heel eenvoudig verwerkbaar. Voortaan maak ook jij perfect gladde voegen! Ontdek specificaties, toepassingen en een stappenplan.

Goed om te weten: Bijna alle siliconenkitten bevatten MEKO, een stof die allergische reacties kan veroorzaken en die door de EU beschouwd wordt als kankerverwekkend. XealPro is 100% MEKO-vrij. Dat maakt XealPro tot de meest mens- en milieuvriendelijke kit op de markt.

Gemakkelijk lijmen en kitten in huis? Zonder gedoe, met producten die doen wat ze beloven? Vind jouw match in het gamma van Tec7 en ga zelfverzekerd aan de slag. Ontdek hier een verkooppunt in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan