Lijmen & afkitten als een pro: met deze innovaties scoor je over de hele lijn

28/09/2021

Vraag het maar aan een vakman: voegen, naden en plinten afkitten is een echte kunst. Vandaag ontdek je twee innovaties van Tec7 voor een onberispelijk resultaat. Een kitspuit waarbij je zelf de krachtoverbrenging kan instellen, en een handige spray voor een grondige voorbereiding en een precieze afwerking. Kitten wordt kinderspel? Toch bijna!

Goed afkitten is vakwerk

Kleine kieren rond een raam, deur of badkuip dichtmaken, of tegelwerk afkitten? Met een kitpistool kan je een mooi afgewerkt resultaat realiseren. Kitten vraagt wel wat handigheid. De ene keer moet je veel kracht zetten op je kitspuit, de andere keer niet. Hoe komt dat toch? Naargelang de toepassing kan de consistentie van je kit of lijm variëren. Zo is een kit doorgaans vloeibaarder dan een lijm. Je kan natuurlijk proberen om telkens je spuittechniek aan te passen, maar dat is niet evident. Bovendien riskeer je zo vegen en vlekken. Het kan ook anders. Ontdek Multigun, een kitpistool waarmee je elke kitklus tot een goed einde brengt.

Multigun, het instelbaar kitpistool voor alle lijmen en kits

Met een Multigun kitspuit breng je je lijm of kit telkens uiterst precies aan. Met dit revolutionair kitpistool kan je immers zelf de spuitkracht instellen. Het is de enige kitspuit die volledige krachtcontrole biedt, wat uniek is in Europa. Gebruik je een lichte kit, een zware lijm of een chemisch anker? Voortaan volstaat één kitpistool, wat de toepassing ook is. Multigun is geschikt voor alle soorten lijmen en kitten in een standaardkoker, en perfect afgestemd op de producten van Tec7: X-Seal, Tec7 en X-Tack. Vind hier een verkooppunt in je buurt.

Benieuwd naar het Multigun kitpistool? Bekijk deze video en ontdek hoe het werkt.

Prepare & Finish: grondig voorbereiden en precies afwerken

Je weet nu welke universele, instelbare kitspuit je kan gebruiken voor je volgende kitklussen. Maar voor een perfect resultaat moet je vooraf de ondergrond behandelen, en nadien je kit afstrijken. Hoe ging het vroeger? De ondergrond reinigen deed je met Tec7 Cleaner en/of Multiclean, en na het kitten gebruikte je Tec7 Cleaner voor een perfecte afwerking. Wie snel tevreden was, ging voor een simpel zeepsopje om de kit glad te strijken met de vinger of een kitlepel. Dat is verleden tijd. Voortaan heb je voor de voorbereiding en de afwerking van je klus nog maar één product nodig: Prepare & Finish.

Hoe je klus voorbereiden en afwerken met Prepare & Finish? Ontdek het in deze video.

Voor allerlei voegen, naden, randen en oppervlakken

De aansluiting tussen tegelwerk en een afvoerputje. De naad tussen een wc-pot en de vloer. De rand rond een spoeltafel. Bij het afdichten van dit soort voegen, randen en naden kan je steeds aan de slag met Prepare & Finish. Vlot reinigen, ontvetten en afstrijken, met deze innovatie van Tec7 zet je telkens een perfect resultaat neer. Ook bij het lijmen van bijvoorbeeld plinten en lijsten komt Prepare & Finish van pas. Het is compatibel met elke lijm of kit en veilig te gebruiken op elke ondergrond. De toepassingen zijn haast oneindig. Ontdek hier een verkooppunt in je buurt.

Reinigen, ontvetten en afstrijken in één

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Prepare & Finish heeft drie functies. Je gebruikt het bij het reinigen en ontvetten van de ondergrond én bij het afstrijken van je kit. Eerst verwijdert Prepare & Finish zowel fijn stof als vetten en vingersporen. Het werkt in als reiniger en ontvetter voor een perfect lijm- of kitresultaat zonder risico op vlekken. Afstrijken met behulp van Prepare & Finish zorgt dan weer voor een mooi gladde en gesloten voeg, versnelt de uitharding van polymeren en verlaagt de kans op schimmelvorming op sanitaire voegen. Als de ondergrond het toelaat, kan je het product overschilderen zonder naspoelen.

Veel voegen in de keuken en badkamer moet je dichtmaken, zodat er geen vuil en vocht in kan. Afkitten dus! Kitpistool Multigun biedt je volledige krachtcontrole, voor een onberispelijk resultaat. Je kan het gebruiken met elke lijm of kit, en op elke ondergrond. Je klus voorbereiden en afwerken doe je makkelijk en heel precies met Prepare & Finish. Ontdek deze innovaties online en vind een verkooppunt in je buurt.

Tip: vraag hier je gratis infogids ‘Lijmen en kitten’ aan.

In samenwerking met Tec7

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.