Vind jouw ideale personen- of wagenliftsysteem

Liften worden ontworpen om je het leven gemakkelijker te maken. Of je nu zoekt naar een handige personenlift of een plaatsbesparende autolift… Dankzij de nieuwste innovaties en het brede aanbod vind je zeker wat je zoekt.

Verzonken plateaulift

Een plateaulift verplaatst personen in een rolstoel of goederen naar een ander niveau. Vrij nieuw is het type dat volledig in de vloer verzonken is. Zo hindert deze lift niet wanneer hij niet gebruikt wordt. Wordt de lift met de afstandsbediening geactiveerd, dan komt er een inox afrijbeveiliging tevoorschijn. Daarna is de lift klaar voor gebruik. De lift is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch. Zo past hij goed bij zijn omgeving dankzij dezelfde vloerbekleding of bestrating (parket, tegels, …) als de omliggende ruimte.

Gestapelde auto’s

Niet alleen bij de beperkte mobiliteit van personen kan een liftsysteem de oplossing zijn. Ook tilt het de parkeergelegenheid in bijvoorbeeld appartementsgebouwen naar een ander niveau. Parkeersystemen die zoveel mogelijk wagens op een beperkte oppervlakte kwijt kunnen, zijn het antwoord op de stijgende grondprijs en de strengere regels (van onder meer kustgebieden) voor het aantal voorziene parkeerplaatsen per gebouw. Het verschuiven en stapelen van auto’s is dan de oplossing!

Schat in de grond

Ook voor de particuliere verzamelaar van bijvoorbeeld oldtimers biedt een parkeersysteem interessante mogelijkheden. Zo zijn er systemen waarbij je twee wagens boven elkaar kunt plaatsen. Wel is hier voldoende hoogte en een put nodig. Of wat dacht je van een systeem waarbij je ondergronds drie wagens boven elkaar kunt opbergen? Hierbij sluit de dakconstructie van de lift de vloer volledig af. Ook deze lift kun je mooi laten blenden met je oprit door het dak van de lift dezelfde bestrating te geven. De lift is amper te zien, tot hij ‘James Bond’- gewijs naar boven komt.

Schuifplateaus en combiliftsystemen

Een andere oplossing om ruimtegebrek te compenseren in appartements- en kantoorgebouwen, zijn de schuifplateaus die in langs- of dwarsrichting kunnen worden geplaatst voor standaard parkeerplaatsen. Verder zijn er nog de combiliftsystemen, in een twee- of drielaagse uitvoering, die de eigenschappen van parkeerliften en schuifplateaus combineren tot een straffe ruimtebesparende oplossing.

Vertrekkensklaar met draaiplateau

Last but not least zijn er de draaiplateaus. Die winnen de jongste jaren aan populariteit in de particuliere woningbouw. Hiermee moet je als bestuurder niet meer manoeuvreren. Je rijdt je wagen op het plateau en na een rotatie van 180° staat je voertuig opnieuw vertrekkensklaar. Er zijn twee varianten: eentje die ingebouwd moet worden en een recenter model dat op de bestaande vloer kan worden geplaatst.

Op zoek naar jouw ideale liftsysteem, dat zowel functioneel als esthetisch is? Neem vrijblijvend contact op met de partners Strobbe Mobility Solutions of RDL Engineering.

In samenwerking met Strobbe Mobility Solutions bvba

GRATIS Nieuwsbrief