Onzichtbaar deurbeslag voor glasschuifdeuren

Gepubliceerd op 04 February 2017

Het argenta invisidoor SDX-pakket om schuifdeuren onzichtbaar in te werken in een minimalistisch interieur, werd uitgebreid met een extra oplossing voor glazen schuifdeuren. Zo kunnen ook die voor het eerst echt onopvallend ingewerkt worden.

Glazen schuifdeuren subtiel inwerken was tot dusver nooit een sinecure. Deurbeslag bleef altijd opvallend zichtbaar en schroeven ontsierden het strakke zicht waarvoor een glazen deur uiteindelijk toch altijd borg moet staan. Bovendien is het ook praktisch al helemaal geen evidentie om de nodige gaten te moeten boren voor de bevestiging van het glazen blad.

Nu het invisidoor SDX-pakket van argenta ook verkrijgbaar is met de nodige accessoires voor de bevestiging van glazen deuren tot 100 kg, hoeft dat allemaal geen obstakel meer te zijn, en komt een glazen schuifdeur pas echt tot zijn recht in een strak en minimalistisch interieur. Deurkader en inbouwrail zijn dezelfde als in het klassieke invisidoor SDX-systeem, maar voor deze toepassing werd dat aangevuld met 2 glasklemmen voor het deurblad. Die worden na installatie discreet aan het oog onttrokken dankzij een aluminium afdekprofiel dat standaard voorzien is van een laag primer, waardoor het mee geschilderd kan worden met de muur. Zo zijn nergens schroeven te zien.

Wanneer deur, plint en wand versmelten

De eigenaars beoogden bij de bouw van deze woning een strak interieur, waar deuren en plinten onzichtbaar opgaan in de wanden. Het resultaat is een mix van onzichtbare deursystemen uit het invisible concept van argenta, die de minimalistische look nergens verstoren. Zo is de dressing discreet geïntegreerd achter een pivotdeur, kan de keuken afgesloten worden met een ingewerkte schuifdeur en zijn zelfs de plinten in de hele woning  nauwelijks zichtbaar.

Verborgen dressing achter pivotdeur

Een donkere wand met houten afwerking scheidt de badkamer van de dressing. De kamerhoge pivotdeur, uniform afgewerkt met de wand, biedt een directe en eenvoudige toegang tot de dressing. Ook de twee draaideuren uitgerust met invisible scharnieren en een strakke aluminium deurgreep bieden rust in het interieur van de badkamer.

Ingewerkte schuifdeur geeft ruimte aan verdere inrichting

Om tussen de keuken en woonkamer het grote muuroppervlak te kunnen vrijhouden voor de verdere inrichting, was het opportuun om de schuifdeuren in de muren te laten verdwijnen bij het openschuiven. Zelfs met de schuifdeuren open blijft de wand volledig vrij, terwijl de bewoners toch steeds beide ruimtes van elkaar kunnen scheiden.

Het totaalplaatje klopt dankzij ‘onzichtbare’ plinten

Nergens in de woning is een plint te bespeuren, althans niet op het eerste zicht. De ‘onzichtbare’ kleefplinten van argenta zijn voorzien van lijmgroeven en een zwaluwstaart profilering aan de achterzijde voor een goede hechting. De plinten zijn geschilderd in dezelfde kleur als de muren waardoor ze nog beter opgaan in het geheel.

Onzichtbare deursystemen, een must voor een modern interieur

Interieurarchitect Thomas Nachtergaele noemt zichzelf een ‘ontwerper van vandaag’. Strakke, moderne interieurs zitten hem in de genen. De argenta-oplossingen voor binnendeuren bieden op dat vlak tal van mogelijkheden: “Het zijn dankbare en kwaliteitsvolle producten en dat hoor ik net zo goed van de vaklui met wie ik samenwerk.” Zo is het Invisidoor-systeem van argenta voor Nachtergaele intussen een basisstuk in zijn interieurontwerpen. Deze woning was de eerste ervaring van de interieurarchitect met de onzichtbare kleefplinten. “Ik ben heel positief verrast door deze plinten en heb ze ondertussen ook geïntegreerd in andere ontwerpen. Het is wel belangrijk dat je er vanaf het begin van het ontwerp rekening meehoudt. Hoe minder mag gezien worden, hoe vroeger je er in het proces over moet nadenken.”

Geïntegreerde argenta invisible producten:

- Pro Slide : schuifdeuren tussen keuken en woonkamer

- Invisidoor DL in alle kamers

- Invisible scharnieren: in 3 kamerhoge deuren in het vlak van de lambrisering

- Pivotica Pro: pivoterende dressingdeur

- Invisiplint in de hele woning

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan