Met de deur in huis

15/12/2015

Binnendeuren hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in residentiële gebouwen. Zowel in pompeuze kastelen als in burgerlijke interieurs speelden de deuren een hoofdrol, om te imponeren, om ruimtes af te bakenen, en om warmte te sparen. Deze functies zijn sindsdien weinig veranderd, de looks des te meer.

“Vandaag zien we een dubbele evolutie”, vertelt deurenspecialist Nordex. “Woningen worden enerzijds veel meer geïsoleerd, en krijgen ook vaker een open indeling. Anderzijds kent de markt een boost aan stijlen en materialen: van design naar klassiek of landelijk, van strak gelakt tot warm gekleurd of vergrijsd en robuust.

Functies kunnen variëren van grote en trotse dubbele deuren, tot minimalistische ‘verdwijntrucs’ voor deuren, maar verdwenen van het toneel zijn ze allerminst. De afwerking evolueerde van traditioneel ruw schrijnwerkersproduct tot een volwaardig en interieurbepalend designobject.”

Tijdloos design en hedendaags klassiek

Het lijkt tegenstrijdig maar Nordex brengt met haar G-Program een gesofistikeerd  en uitgepuurd design dat verassend tijdloos blijkt te zijn. En evenzeer zijn hun deuren uit de Classic Mastercollectie erg hedendaags. Het aanbod lijkt overweldigend, maar Nordex maakt u met plezier de systematiek duidelijk van de verschillende types en afwerkingen en hoe u ze best kan combineren.

Enkele tips: wilt u meer natuurlijk licht binnenloodsen in een donkere hoek? Probeer het met een glazen deur of met een glazen wand mét deur erin. Heeft u een ruimte waar veel deuropeningen samenkomen? Breng dan rust met een schuifdeur die u wagenwijd kunt openzetten voor een groter ruimtegevoel. Harmonie creëert u door de typologie van een gekozen model te herhalen in al uw deuren, of het nu in glas, in hout of lakwerk is. De mogelijkheden zijn quasi onbegrensd.

Het geheim van onzichtbare deuren

Een trend van de laatste jaren is de hang naar strakke deuren die ‘onzichtbaar’ opgaan in de wand. Alleen de deurklink en een paar dunne lijnen verraden nog hun aanwezigheid. Het geheim zit in de omlijsting en de scharnieren. Door wand en deur hetzelfde af te werken, ontstaat de minimalistische look die u nastreeft.

Schuifdeuren, dubbele deuren, plafondhoge deuren, …

Binnendeuren bepalen sterk de stijl en organisatie van uw woning. Nordex raadt daarom aan om deze al van bij de eerste ontwerpschetsen mee te integreren, ook als u renoveert. Hoe gaat u de ruimtes organiseren? Kiest u voor een open of gesloten werkruimte met doorzicht? Wilt u ruimtes visueel aan elkaar koppelen, zonder ze volledig samen te voegen? En hoe circuleren de mensen door uw huis? Al deze vragen bepalen mee uw deurkeuze. Voor elke situatie vindt Nordex een gepaste oplossing.

52 jaar ervaring en vakmanschap in binnendeuren, klinken en trappen naar uw wensen en budget.

Want binnendeuren zijn te belangrijk in uw interieurconcept om ze links te laten liggen.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.