Dress(ing) to impress!

Gepubliceerd op 12 December 2014
Slaapkamer met dressing
Slaapkamer met dressing

Tegenwoordig lijken vrouwen niet langer op zoek naar de ideale man, maar naar de perfecte dressing. Een dressing is dan ook niet zomaar een inloopkast: je verwacht meer dan louter een opbergruimte voor je kleding, je verlangt ook naar een oase waar je eindeloos kan passen, combineren en defileren.

Je hoeft gelukkig niet meteen een prins aan de haak te slaan om een mooie dressing te krijgen. Met wat inventiviteit kom je al ver. Zo kan je kleinschalig beginnen met een moduleerbare dressing. Deze heb je bijvoorbeeld in de vorm van steunpalen die je moet vastklemmen tussen het plafond en de vloer. Tussen de steunpilaren plaats je dan opbergelementen naar jouw keuze. Deze moduleerbare dressing kan je gemakkelijk uitbreiden met behulp van diverse attributen, zoals kledingroedes, haakjes, legplanken… Een alternatief model werkt met kant en klare pakketten die met een handig kliksysteem tegen de muur bevestigd worden. Dit type is vooral handig voor smallere slaapkamers of dressings.

Een iets uitgebreidere soort is een dressing met standaardsystemen. Deze systemen hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn dan maatwerk en toch perfect op maat te maken zijn voor de beschikbare ruimte. Je kunt ook modules bijkopen die plaats bieden voor een droogkast, strijkplank en wasmachine. Zie je het toch wat grootser, dan kan je een dressing volledig op maat laten maken. Bij deze wat duurdere variant  gaat de prijs voor een groot deel afhangen van de omvang en materiaalkeuze. Ga je voor een dressing volledig in massief hout, dan kom je natuurlijk duurder uit dan wanneer je bijvoorbeeld werkt met mdf-platen. Belangrijk is dat je sowieso kiest voor een stevige omkadering. De tussenwanden kan je dan wel in een iets goedkoper materiaal nemen. Andere veel gebruikte materialen zijn metaal, kunststof en gelakte MDF platen.

Welk model je ook kiest, er zijn enkele tips die je in je achterhoofd moet houden. Zo heeft een gesloten of halfopen dressing als voordeel dat je kleren niet heel bestoft geraken en dat ze beschermd worden tegen zonlicht. Hier hebben schuifdeuren een streepje voor omdat ze plaats besparend zijn. Wat het opbergaspect betreft, moet je het groots zien: je hebt niet alleen nood aan hangruimte (voldoende hoog én diep, best zo’n 65 cm, voor je mantels en galakledij) en wat leggers (minstens 40 cm diep – bij voorkeur in herstelbare hoogtes). Ook je schoenencollectie, riemen, hoeden, tasjes en juwelen verdienen de nodige aandacht. Zo kan je (afsluitbare) bergplaatsen voor je schoenen voorzien, leggers om je hoeden en handtassen op uit te stallen, vakjes voor je riemen en sjaaltjes enzoverder. Dit alles kan je verder indelen per persoon en per seizoen.

Indien je de ruimte hebt, is het natuurlijk leuk om een ‘catwalk’ te voorzien van zo’n meter breed. Best plaats je ook een bankje om op uit te rusten, om schoenen te passen of om te controleren of je zonder kleerscheuren kan gaan zitten. Het spreekt voor zich dat een (liefst kamerhoge) spiegel een must is. Niet enkel om je outfit te bewonderen, maar ook om de dressing optisch te vergroten door licht te  reflecteren. Wat het licht betreft, is het trouwens belangrijk om daglicht te benaderen, zodat je een juist beeld hebt van je kleurencombinaties en je make-up.

Dus dames, in plaats van te shoppen is het nu eerst tijd om je aankopen een veilige thuis te geven en de perfecte dressing aan te schaffen!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan