Hout voorschrijven in je interieurproject? Laat je begeleiden door een Wood Consultant

Gepubliceerd op 27 August 2020

Fineer kent al enkele jaren een sterke opmars binnen interierinrichting. Logisch, want het is niet alleen een duurzaam maar ook een veelzijdig, natuurlijk materiaal. Er bestaan honderden houtsoorten die je elk op verschillende manieren kan snijden en voegen. Bovendien kan je de toplaag afwerken met tal van scratching- en brushtechnieken. En als kers op de taart werk je je favoriete houtsoort af met olie, vernis of beits. Om jezelf als architect of interieurbouwer niet te verliezen, is het een goed idee om je te laten begeleiden door een Wood Consultant.

Met een Wood Consultant ben je zeker van het resultaat

Klein of groot project? Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat jij het droominterieur voor jouw klant verwezenlijkt. Het vraagt tijd en gewenning om fineer te kiezen van kleine brute houtstalen. Die know-how geven onze houtexperten je graag door.

Tijdens een projectbegeleiding met een Wood Consultant leer je de kneepjes van het vak. Ziet je klant graag de bloem of vlam (dosse) in het hout of is er eerder een voorkeur voor een strak, rechtlijnig (kwartier) design? Mag er spiegel in het eikenhout zitten of een appeleffect in de berk? Of mag het net iets exclusiever zijn zoals tigerwood  of ebbenhout? De Wood Consultants delen de do’s-and-don’ts met je over de verschillende houtsoorten. Door hun projectervaring, kennen ze de mogelijkheden en denken ze mee in functie van het beste eindresultaat voor jouw klant.

Of het nu gaat om 2 platen voor een residentieel project of een totaalproject in office, retail of hospitality, met de Wood Consultant heb je steeds een expert aan je zijde.

Beleef hout in al haar facetten in de Veneerhouse

Op zoek naar fineer voor je interieurprojecten? Er is één adres: de Veneerhouse in Menen. We maken er professionals volledig wegwijs in de wondere wereld van houtoplossingen. Je ontdekt en ervaart er meer dan 165 houtsoorten en de courantste fineeroplossingen. De Veneerhouse is voorzien van grote houtstalen en echte toepassingen zoals houten vloeren en wanden, tafels, een indrukwekkend kookeiland en een inspirerende Wood Solutions corner met akoestische panelen. De Veneerhouse presenteert zo een totaalbeleving van de verschillende mogelijkheden die fineerhout biedt.

Met een bezoek aan deze showroom kan je als professional rekenen op:

  • Professioneel, technisch en stijladvies
  • Een exceptioneel beleveniscentrum voor professionals
  • Het ter plaatse selecteren van jouw favoriete stam of fineerbundels
  • De mogelijkheid om te moodboarden met jouw klant
  • Gratis stalen en brochures mee te nemen

Overtuigd dat ook jouw interieurproject begeleiding kan gebruiken? Maak dan hier een afspraak met één van Decospans Wood Consultants en bezoek de showroom in Menen of Gent.

 

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan