Hout in het interieur: een breed assortiment maatwerkoplossingen

Hout past perfect bij de natuurlijke interieurtrend van het moment. Het voegt warmte en gezelligheid toe, het is het zeer duurzaam materiaal en past bij elke woonstijl. Wil je graag meer sfeer toevoegen aan je interieur? Verken mee de mogelijkheden.

Interieurtoepassingen van hout

Je kunt hout op verschillende manieren in huis verwerken, als basismateriaal, blikvanger of als interessant detail. Denk bijvoorbeeld aan mooie houten meubels en accessoires of zie het groots met houten vloeren, wandbekleding of (meubel)panelen. Druk je graag je eigen stempel op je interieurinrichting? Dan is een ‘custom-made wood solution’ het overwegen waard. Laat je samen met je architect of bouwheer begeleiden door een houtexpert en transformeer je interieur met dit veelzijdige, natuurlijke materiaal.

Gefineerd hout

Voor veel houttoepassingen in het interieur wordt er geen massief hout gebruikt maar een fineer. Houtfineer is een laagje hout dat uit een boomstam gesneden wordt zonder al te veel zaagverlies te creëren. Er zijn verspillende manieren om fineerhout te snijden en voegen. Zo kunnen er meerdere lagen uit een boomstam gewonnen worden, elk met de unieke uitstraling en kenmerken van het hout. Meestal is houtfineer zo’n 0,6 mm dik en wordt dit verlijmd op een draagplank in MDF, vezelplaat, multiplex of triplex, ... Maar ook dikkere varianten zijn verkrijgbaar. Ontdek meer dan 150 verschillende houtfineersoorten. Vraag ernaar bij een houtverdeler in je buurt.

Afgestemd op je interieur

Een harmonieus interieur brengt rust. Wil je hier ook graag van genieten? Stem dan de verschillende houtonderdelen van je project op elkaar af. Ga voor vloer-, wand- en plafondelementen die elkaar mooi aanvullen. Kies hiervoor de juiste kleuren en afwerking van het houtfineer: gebeitst, gevernist of geolied. Ontdek de lakmogelijkheden. Geen idee hoe je hier zelf aan moet beginnen? Laat je begeleiden door een houtexpert.

Het gepaste hout voor jouw project

Benieuwd naar het perfecte gefineerd hout voor jouw interieurproject? Maak een afspraak met een houtconsulent. Hij/zij geeft je graag advies om het beste product, zowel op esthetisch als technisch vlak, voor jouw project te vinden. Via oplossingen op maat kan elk onderdeel van het product tot in de details bepaald worden om zo tot een geslaagd resultaat te komen dat past bij jouw wensen en budget. Wil je liever zelf op zoektocht gaan? Ontdek je favoriete houtfineer via de Product builder. Of bekijk de mogelijkheden in levende lijve in het inspiratiecentrum.

Zelf aan de slag

Wil je graag zelf aan de slag gaan met fineerhout? Dat kan. Bestel een staal van je favoriete vloer of interieurpaneel of vraag ernaar bij een houtverdeler in je buurt.

Ben je op zoek naar een houtfineeroplossing voor je interieur? Vraag advies aan een houtexpert of bezoek een verdeler in je buurt.

In samenwerking met Decospan

Meer nieuws van Decospan

Je parket onderhouden: ontdek 4 tips om jouw houten vloer in topvorm te houden

Parket is al jaren één van de populairste vloeren om te plaatsen in een nieuwbouw of renovatie.

Hout voorschrijven in je interieurproject? Laat je begeleiden door een Wood Consultant

Fineer kent al enkele jaren een sterke opmars binnen interierinrichting.

De voordelen van kant-en-klare fineerplaten in keukens

Het gebruik van fineer in keukens is niet meer weg te denken.

Slechte akoestiek in een ruimte? Zo pak je dit aan in stijl!

Een ruimte waarin je elkaar niet goed verstaat en waarin geluid lang nagalmt, het is geen fijne p

GRATIS Nieuwsbrief