Geef jouw interieur een trendy look met houten wandbekleding

Gepubliceerd op 01 July 2020

In 2020 is houten wandbekleding opnieuw helemaal in en is het niet meer weg te denken in woonkamers, slaapkamers, inkomhallen en kantoren. Je vindt 3 toepassingen terug in wanddecoratie, elk met hun eigen look en feel. Of je nu kiest voor houten tegels, planken of latjes, met Astrata creëer je een modern interieur.

Toepassing 1: creëer verschillende zones of maak optische muren

Grote ruimtes knusser maken of kleine ruimtes net groter lukt perfect met Astrata Slats. Deze gefineerde houten geven elk interieur een dynamiek zonder al te overweldigend te zijn. Astrata-latjes zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende houtsoorten.

Wil je de balkjes tegen een wand, plafond of muur bevestigen, kies je voor de driezijdige balken. De niet beklede kant kan je via verschillende manieren monteren, zoals lijmen, spijkeren, met houten deuvels of met een groef en verbindingslat. Optioneel kunnen boringen of een groef voorzien worden.

Wil je de houten latjes als losstaand element in een ruimte gebruiken, bijvoorbeeld tegen een zwevende trap, als scheidingswand in een woonkamer of bij een bureau, zijn de vierzijdige balken de beste keuze. Deze zijn namelijk rondom gefineerd en zo kan je en reeks latjes op elkaar laten volgen om een semi-transparante wand te ontwerpen.

Astrata slats zijn zowel onbehandeld als kant-en-klaar beschikbaar. Afgewerkte houten latjes vind je in 6 eigentijdse kleuren terug, perfect voor elke interieurstijl en combineerbaar met andere Decospan-vloeren en -panelen. Meer over de kleuren, afwerkingen en afmetingen vind je hier.

Toepassing 2: een subtiel en duurzaam 3D-oppervlak

De Astrata-tegels zijn wandbekleding op basis van gesneden hout van gerecycleerde oude eiken balken. Door de verschillende diktes van de plankjes ontstaat een subtiel 3D-oppervlak.

Je schuift en klikt de tegels makkelijk in elkaar waardoor je zowel in nieuwbouw als in renovatie een wand of ruimte snel bekleedt. Dit kan zowel op een houten wand als voor een wand in baksteen of beton door eerst een houten kader te voorzien. En je hebt geen bijzondere gereedschappen nodig. Bekijk ook de installatievideo op deze pagina.

Doordat de panelen onzichtbaar in elkaar passen, ontstaat er één doorlopend geheel op het oppervlak. Zo laat je muren bijvoorbeeld langer lijken of geef je wanden, bars of onthaalmeubels een karaktervolle, extra dimensie.

De Astrata-tegels bestaan in 3 kleuren. Hou je meer van lichte houtsoorten? Dan is de Oak Vintage original Harlem vast je ding. Nijg je eerder naar warme, bruine tinten dan kies je vast voor de Oak Vintage original Hoboken. En als je fan bent van vergrijsd hout raak je meteen verliefd op de Oak Vintage original Baltimore.

Toepassing 3: modern Amerikaanse landelijk met Scandinavische eenvoud

Lambrisering klinkt misschien passé toch zien we in wandbekleding een toename van gefineerde en voorgeprofileerde eiken planken. Of je de houten planken nu verticaal naast elkaar of horizontaal in de lengte plaatst, je haalt de natuur op een eenvoudige manier in huis. Zo creëer je een rustige en modern landelijke sfeer.

Astrata Planks zijn voorzien van een tand- en groefverbinding. Dit laat je toe om blind te nagelen en zo bevestig je de houten planken makkelijk op een achterliggende structuur. Voor de installatie kan je zowel van links als rechts starten. Door het profiel op de kopse kant kan je ook in vrij of wildverband de planken plaatsen.

Astratra Planks zijn onbehandeld of afgewerkt beschikbaar. Binnen de afgewerkte collectie kies je uit 6 eigentijdse kleuren. Ze zijn zelfs voorzien van een extra geborsteld oppervlak voor de extra houtstructuur en touch. Alle info over afmetingen, kleuren en installatie vind je hier.

Op zoek naar de ideale toepassing van hout als wandbekleding in je interieur? Doe ideeën op in de inspiratiebrochure, vraag advies aan een houtexpert of bezoek een verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan