AGC decoratief glas wordt sterker met nieuwe Matelac T

Matelac T is ontwikkeld als aanvulling op het bestaande Lacobel T kleurenassortiment, geheel in lijn met de trend van gladde en matte oppervlakken. Zo wordt een hele nieuwe reeks designmogelijkheden gecreëerd met dezelfde voordelen en eigenschappen van Lacobel T gelakt glas.

Hardbaar gelakt glas met satijnglans

Matelac T bestaat uit een floatglas met aan één zijde een met zuur gematteerd oppervlak en aan de andere zijde een thermisch behandelde lak van topkwaliteit. Hierdoor is dit het eerste gelakte glas met satijnglans dat door verwerkers versneden en thermisch behandeld kan worden in hun eigen fabriek. Na het harden is Matelac T een echt geëmailleerd glas dat bestand is tegen vocht, krassen, hitte en UV-stralen.

Matelac T is verkrijgbaar in dezelfde 15 trendsettende kleuren als Lacobel T, zodat architecten en interieurdesigners nog meer creatieve mogelijkheden hebben om met contrasten en perspectieven te spelen. Dit maakt het een spannende toevoeging aan AGC’s toch al zeer omvangrijke portfolio van decoratief glas.

Sterk en veilig

Matelac T voldoet aan de veiligheidsvoorschriften voor zowel openbare als particuliere gebouwen en laat zich probleemloos voorschrijven voor architectuurtoepassingen binnens- én buitenshuis, variërend van meubilair, muurbekleding, werkbladen en vitrines en externe toepassingen zoals gevelbekleding en borstweringen.

Cradle to Cradle Certified Silver

Met de toevoeging van Matelac T aan AGC’s ruime portfolio van Cradle to Cradle Certified Silver-producten, die ook al Lacobel, Lacobel T, Matelac, Mirox en Matelux omvat, hebben architecten en ontwerpers een steeds grotere keuze aan milieuvriendelijke oplossingen. Via het gebruik van Cradle to Cradle Certified-producten  verhogen architecten, ontwerpers en voorschrijvers de ratings van hun projecten in het internationale LEED-certificatiesysteem.

In samenwerking met AGC Glass Europe

Meer nieuws van AGC Glass Europe

Test nu of uw dubbel glas voldoende geluidwerend is…

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidsl

AGC behaalt Cradle to Cradle certificaat op isolatieglas Thermobel en iplus/ipasol

AGC Glass Europe doet er alles aan om de milieuprestaties van zijn producten doorlopend te verbet

Maak kennis met Halio van AGC Glass Europe: het nieuwe interactieve glas

Halio™ is slim getint glas dat overgaat in neutrale grijsschakeringen die - automatisch of handma

Gelakt glas in uw interieur, in elke kleur…

Aangemoedigd door het grote succes van gelakt glas voor interieurtoepassingen, komt AGC Glass Eur

GRATIS Nieuwsbrief