Je dressing uitgekleed: Camber geeft 7 tips voor de perfecte dressing op maat!

Gepubliceerd op 29 November 2021

Fris, frisser, frissssss! De temperaturen zitten in dalende lijn, wat wil zeggen dat we onze zomergarderobe netjes opbergen en de dikke truien weer een prominente plek krijgen in de kleerkast. Terwijl jij je lekker warm aankleedt, keert Camber je dressing helemaal binnenstebuiten. De maatkastenspecialist kijkt met een frisse blik naar jouw woning, van optimaal ruimtegebruik tot je kleinste opbergbehoeftes en voorziet enkele slimme oplossingen voor een dressing op maat van jouw gezinssituatie en je woning. Zitten jouw garderobe én je kasten binnenkort in het nieuw? Met deze 7 tips zie je niets over het hoofd!

Tip 1: Op maat van je woning...

Hoe klein of hoe groot, hoog of laag, smal of breed, schuin of recht... Camber zorgt ervoor dat je altijd maximaal én optimaal gebruik kan maken van de beschikbare ruimte. Zo benut de specialist van kasten op maat telkens de kleinste centimeter, denk maar aan schuinten of krappe hoeken. Camber weet ook als geen ander dat je zelfs op de kleinste oppervlaktes een dressing kan inrichten door slim te denken. 

Tip 2: ... en op maat van je garderobe

Binnen het gezin heeft iedereen zijn eigen opbergbehoeftes, en daar houdt Camber steeds rekening mee. Jouw gebruiksgemak komt op de eerste plaats! Voor haar voorzie je plek voor langere jurken of rokken, schoenen met een hoge hak of laarzen, zelfs een make-uptafel kan deel uitmaken van de dressing. Ook de man in huis wil zijn kledingstukken fatsoenlijk opbergen. Voor hem kies je een opbergruimte voor dassen of horloges, legplanken die breder en langer zijn, zoals voor broeken en hemden... Camber weet hoe je een dressing moet opdelen en verdelen tussen hem en haar!

Tip 3: Maak plaats voor je kinderen

Ook je kinderen en hun uitzet nemen heel wat plaats in, zeker omdat net zij het snelst uit hun kledij groeien. Om alles netjes op te bergen, voorziet Camber in de dressing een makkelijk bereikbaar plekje voor de allerkleinsten, dat ook nog eens met hen meegroeit. Denk maar aan een lagere hangroede zodat ze zelf hun kleren kunnen uitkiezen of hun jas weghangen. Jong geleerd is oud gedaan!

Tip 4: Je eigen eiland

Vergeet het kookeiland in de keuken, ook in je dressing komt een eiland aandrijven. Een centraal kastenblok met lades geeft je enerzijds nog meer opbergruimte, bijvoorbeeld voor ondergoed, maar fungeert daarbij als middelpunt om de wasmand op te zetten, kledij op te plooien of je outfit klaar te leggen voor de dag erna. Het is een haast onmisbare schakel in je dressing om alles zo vlotjes mogelijk te doen verlopen.

Tip 5: Open of gesloten deuren

Open of gesloten deuren zijn een weloverwogen keuze die de uitstraling van je dressing grotendeels bepalen. Gesloten deuren geven een egaal effect, wat rust uitstraalt, terwijl open kasten een sneller overzicht geven van wat je allemaal hebt hangen. Een mix van beide kan ook, zo steek je ondergoed liever weg achter een gesloten deur of in een lade, maar mag je schoenencollectie wel gezien worden. Wil je deuren, maar denk je dat jouw ruimte daarvoor te klein is? Dan raadt Camber schuifdeuren aan. Zo verlies je in een smallere kamer geen plaats.

Tip 6: Slimme oplossingen waar je niet meteen aan dacht

Je outfit wil je altijd tot in detail kunnen bekijken, liefst van alle mogelijke kanten. Een goede verlichting is daarom optimaal en 360°-spiegeldeuren zijn een absolute must. Zo zie je zelfs in een donkere ruimte en vanuit alle invalshoeken hoe je kledij er van kop tot teen uitziet.

Tip 7: Have a seat!

Camber weet hoe je een dressing maximaal moet benutten en indelen en creëert met deze laatste insider tip nog wat extra ruimte. Een zitbank met lades in plaats van een gewone bank of fauteuil geeft je nog meer plek voor nog meer schoenen. Ideaal, toch? Zo kan je makkelijk mix-and-matchen met je outfit.