Steellook of plafondhoge binnendeuren voor meer ruimtegevoel

Gepubliceerd op 19 April 2021

‘Een woning met open ruimtes en veel licht.’ Dit vind je tegenwoordig op veel verlanglijstjes van huizenjagers terug. Hoe kun je hedendaagse compactere woningen optisch vergroten? Met de hulp van glazen, steellook of plafondhoge binnendeuren!

Trucjes voor meer ruimtegevoel

Steeds meer mensen kiezen voor een compacte woning met het oog op duurzaam wonen. Dit betekent dat de beschikbare ruimte efficiënt gebruikt moet worden. Gelukkig kun je met heel wat creatieve ingrepen een weids gevoel creëren. Bijvoorbeeld met de juiste binnendeuren.

Maximaal aan licht met glazen deuren

Glazen binnendeuren laten het daglicht volop en ver binnenstromen en vergroten zo het ruimtegevoel. Er zijn oneindig veel varianten al naargelang meer of minder privacy gewenst is: volledig helder tot volledig diffuus gezuurd glas, deels helder en deels gezandstraald, wel of niet gecombineerd met hout, ... Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar als schuifdeur, hiermee maak je onopvallend nog meer ruimte vrij. Al kies je een glazen deur op maat zo groot en hoog mogelijk, toch blijft deze deur slechts subtiel aanwezig en creëer je zo een fijnzinnige poëtische sfeer. Ontdek de mogelijkheden van glazen deuren.

Licht en stijl dankzij steellook deuren

Steellook deuren zijn de nieuwe trend in hedendaagse interieurs. Deze glazen deuren met ultrafijne kaders zorgen voor een stijlvolle toets in een landelijk, modern of retro-industrieel interieur. Met hun elegant voorkomen spelen ze een glansrol in je interieur. 'Steellook' verwijst naar de stalen versies uit de jaren 60, maar waar de ruwere en zware uitvoering in staal plaats maakt voor een uitvoering in gelakt aluminium verkrijgt men een fijnere afwerking. De houten versies hebben lichtjes bredere profielen maar nog steeds uiterst slank. Deze hebben een licht prijsvoordeel en zijn veelzijdiger toepasbaar in moeilijkere bouwkundige situaties.

De fijne  profielen van deze steellook collectie verdelen op symmetrische of asymmetrische wijze het deurvlak, en dankzij de grote glasoppervlaktes verkrijgt men veel doorzicht. De lichtinval verspreidt zich in de aangrenzende ruimtes en zorgt ook daar voor veel ruimtelijk gevoel, zelfs wanneer de deuren gesloten zijn. Helemaal nieuw is de keuze voor de kleur brons of wit, in plaats van het traditionele zwart. Ontdek inspirerende steellook binnendeuren.

Hoogte en grandeur met plafondhoge deuren

Plafondhoge binnendeuren passen perfect bij je hedendaagse woonwensen. Of je nu fan bent van een modern of klassiek interieur, de verticale lijnen benadrukken de hoogte van het plafond en hun slanke silhouet vergroten optisch de ruimte, voornamelijk wanneer de deuren openstaan en het plafond naadloos van de ene ruimte naar de andere doorloopt. Klassieke kamerhoge deuren geven je interieur dan weer cachet met een knipoog naar de grandeur van het verleden. Laat je inspireren door (plafond)hoge binnendeuren.

Wil je zelf ervaren hoe binnendeuren zorgen voor een open gevoel? Kom langs (op afspraak) in een van de toonzalen in je buurt. Vraag alvast je inspiratiebrochures aan.