Steellook of plafondhoge binnendeuren voor meer ruimtegevoel

11/10/2023

Een woning met open ruimtes en veel licht, en toch energiezuinig.’ Dit maakt intussen een vast onderdeel uit van het verlanglijstje van (toekomstige) huiseigenaren. Hoe kan je eerder kleinere woningen optisch vergroten? Met de hulp van glazen, steellook of plafondhoge binnendeuren!

Energie?

Allemaal mooi en wel die grote ruimtes maar wat met de energiekosten? Daar kunnen we heel kort over zijn: met de – dubbele – glazen – binnendeuren kan je de ruimtes ogenblikkelijk weer afsluiten om zo energie te besparen.

Trucjes voor meer ruimtegevoel

Steeds meer mensen kiezen voor een compacte woning of appartement met het oog op energiezuinig wonen. Dit betekent dat de beschikbare ruimte efficiënt gebruikt moet worden. Gelukkig kan je met enkele creatieve ingrepen een weids gevoel creëren. Bijvoorbeeld met de juiste binnendeuren.

Maximaal aan licht met glazen deuren

Glazen binnendeuren laten het daglicht volop en ver binnenstromen en vergroten zo het ruimtegevoel. Er zijn oneindig veel varianten al naargelang meer of minder privacy gewenst is: volledig helder tot volledig diffuus gezuurd glas, deels helder en deels gezandstraald, wel of niet gecombineerd met hout, ... Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar als schuifdeur, hiermee maak je onopvallend nog meer ruimte vrij. Al kies je een glazen deur op maat zo groot en hoog mogelijk, toch blijft deze deur slechts subtiel aanwezig en creëer je zo een fijnzinnige poëtische sfeer. Ontdek de mogelijkheden van glazen deuren.

Licht en stijl dankzij steellook deuren

Steellook deuren zijn de nieuwe trend in hedendaagse interieurs. Deze glazen deuren met ultrafijne kaders zorgen voor een stijlvolle toets in een landelijk, modern of retro-industrieel interieur. Met hun elegant voorkomen spelen ze een glansrol in je interieur. 'Steellook' verwijst naar de stalen versies uit de jaren 60, maar waar de ruwere en zware uitvoering in staal plaats maakt voor een uitvoering in gelakt aluminium verkrijgt men een fijnere afwerking. De houten versies hebben lichtjes bredere profielen maar zijn nog steeds uiterst slank. Deze hebben bovendien een prijsvoordeel en zijn veelzijdiger toepasbaar in moeilijkere bouwkundige situaties.

De fijne profielen van deze steellook-collectie verdelen op symmetrische of asymmetrische wijze het deurvlak, en dankzij de grote glasoppervlaktes verkrijgt men veel doorzicht. De lichtinval verspreidt zich in de aangrenzende ruimtes en zorgt ook daar voor veel ruimtelijk gevoel, zelfs wanneer de deuren gesloten zijn. Helemaal nieuw is de keuze voor de kleur brons of wit, in plaats van het traditionele zwart. Ontdek inspirerende steellook binnendeuren.

Ruimte en grandeur met (plafond-)hoge deuren

Plafondhoge binnendeuren passen perfect bij je hedendaagse woonwensen. Of je nu fan bent van een modern of klassiek interieur, de verticale lijnen benadrukken de hoogte van het plafond en hun slanke silhouet vergroten optisch de ruimte, voornamelijk wanneer de deuren openstaan en het plafond naadloos van de ene ruimte naar de andere doorloopt. Klassieke en dubbele kamerhoge deuren geven je interieur dan weer cachet met een knipoog naar de grandeur van het verleden. Laat je inspireren door (plafond)hoge binnendeuren en dubbele binnendeuren.

Wil je zelf ervaren hoe binnendeuren zorgen voor een open gevoel? Een bezoek aan onze toonzaal zegt meer dan 100 foto'. Kom kijken (met of zonder afspraak) in één van de toonzalen in je buurt. Vraag alvast je inspiratiebrochures aan.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.