De schuifdeur, stijlvolle ruimteverdeler

05/03/2022

Schuifdeuren zijn erg populair in moderne interieurs. Ze zijn zowel een minimalistisch alternatief voor de klassieke draaideuren, als handig en ruimtebesparend om aanpalende ruimtes van elkaar te scheiden. Maak kennis met de verschillende voordelen en mogelijkheden. 

Voordelen van een schuifdeur

Flexibel ruimtegebruik

Een dubbele of grote schuifdeur is de perfecte flexibele ‘Room Divider’. Heb je nood aan privacy? Dan doe je de schuifdeur dicht en creëer je intieme afgesloten kamers. Liever een zee van ruimte? Dan open je de schuifdeur met gemak. Geef hem een glansrol of laat je ze opgaan in het interieur. Ontdek de schuifdeur op maat van jouw interieur.

Ruime doorgang zonder hinder

Een belangrijk voordeel van de schuifdeur is de ruimtebesparende eigenschap omdat ze niet de ruimte indraait. Bovendien creëert ze daardoor meer ruimtegevoel en stoot je niet tegen obstakels. Dit betekent echter niet dat dit type deur géén ruimte inneemt. Je moet haar nog steeds volledig kunnen openen en voldoende ruimte geven om te openen.

Gemakkelijk open en dicht schuiven

Afhankelijk van de techniek kun je een grote, zware deur zonder al te veel kracht, openen en sluiten. Een schuifdeur in het interieur schuift vóór of in de muur (of muren) waaraan ze bevestigd is. Kies je voor een schuifdeur die in de muur of tussen twee muren schuift, dan moet je dit in de ruwbouwfase al voorbereiden.

Grote keuze aan schuifdeuren

Er bestaan verschillende soorten schuifdeuren. Ze onderscheiden zich van elkaar in het type railsysteem, montage, afwerking en het design. Bekijk ze alvast online en kom ze later in levende lijve ontdekken. We stellen er alvast enkele aan je voor.

Plafondhoge schuifdeur

Een plafondhoge, vlakke strak gelakte witte schuifdeur is minutieus op maat gemaakt en valt nauwelijks op tegen de al even witte muren in een minimalistisch interieur. Doordat ze kamerhoog is uitgevoerd loopt het plafond visueel over van de ene ruimte in de andere. Laat je de deur in de muur schuiven, dan levert dit in beide vertrekken hetzelfde strakke resultaat.

Glazen schuifdeur

Wil je een ruimte afsluiten en tezelfdertijd ook voldoende licht naar binnen laten? Dan is een glazen schuifdeur de ideale oplossing. Volledig in gezuurd of gezandstraald glas of met een tijdloos motief uit het G-Program of een combinatie met gelakte of houten delen, of erg trendy met een fijn zwart ‘steellook’ kader. Een kamerhoge uitvoering ondersteunt de architecturale rust. Kom je favoriete deuren ontdekken in de showroom.

Loftdeur

Helemaal ‘on trend’ is de ”loft door” of “barn door”. Deze schuifdeuren in een loft- of landelijke stijl schuiven op een railsysteem dat tegen de muur gemonteerd wordt en dat best in de kijker mag staan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag er gerust ernaar, je binnendeurspecialist helpt je graag verder.

Dubbel groot en hedendaags klassiek

Overweeg je om een vleugje grandeur van vroegere herenhuizen in je interieur te halen? Denk dan aan een mooie kamerhoge dubbele schuifdeur. Helemaal gewaagd is een klassieke dubbele schuifdeur in een hedendaags jasje. Modern mixen met klassiek mag en kan!

Op zoek naar mooie binnendeuren voor je project? Vraag online vrijblijvend advies aan je interieurspecialist of maak een afspraak voor een later bezoek aan de showroom.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.