Trends binnendeuren: deze materialen en afwerkingen geven je interieur een hedendaags karakter

07/07/2023

In hedendaagse woningen zijn grote, open ruimtes nog steeds populair. Ondanks deze trend, hebben binnendeuren nog een belangrijke functie. Zowel functioneel als esthetisch. Wil je je interieur graag meer cachet geven met nieuwe, moderne binnendeuren? Laat je dan inspireren door deze vijf trends. 

1. Stalen deuren met glas voor een modern loftgevoel

Moderne loftdeuren in staal en glas zijn nog zeer gewild. Deze binnendeuren, openslaand of als schuifdeur, laten veel natuurlijk licht binnen. Je kunt hiermee grote ruimtes van elkaar scheiden en een open gevoel behouden. Naast praktisch zijn de stalen binnendeuren ook knap om te zien. De - meestal gitzwarte - profielen zorgen voor een leuk lijnenspel en zijn een decoratief element. Het zijn echte eyecatchers die passen bij verschillende interieurstijlen. Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in andere kleuren. Interesse? Ontdek meer over de stalen binnendeuren en download ook de gratis infobrochure.

2. Strakke, houten binnendeuren

Wie denkt aan een modern interieur, denkt vaak aan een minimalistische stijl. Strakke deuren die quasi in het interieur opgaan, zijn hier een goede match. Ga bijvoorbeeld voor binnendeuren met een deurblad in opdekuitvoering en elegante afgeronde randen, of een stomp sluitend deurblad met verborgen liggende scharnieren. Zie je graag een deur zonder sleutelgat? Kies dan voor een deurkruk met geïntegreerde fastlock-vergrendeling om toch je deur te kunnen sluiten. Mag het nog strakker en heb je liever geen zichtbare deurlijsten? Kies dan voor aluminium Zeroline-deurlijsten die in het pleisterwerk ingewerkt worden, waardoor je deuren naadloos in de muren sluiten. Download de brochure over binnendeuren of informeer je bij een verdeler in je buurt.

3. Binnendeuren met houtlook of in houtfineer

Ook heel wat mensen zijn fan van een moderne, landelijke stijl. In een gezellig, warm interieur passen binnendeuren met een houtlook of in houtfineer. In het gamma binnendeuren met Duradecor-structuur vind je verschillende houtdecors terug. Op zoek naar binnendeuren in echt hout? Bij Hörmann vind je houtfineer deuren in verschillende houtsoorten. Ontdek meer opties in de inspiratiebrochure of bij een verdeler in je buurt.

4. Zwarte binnendeuren

Zwart is nog steeds dé trendkleur bij uitstek. Het is elegant en charmant. Bovendien kun je het perfect combineren in elk interieur. Gebruik zwart als stijlvol accent in het deurbeslag, of ga voor een ‘all-black-look’ met een volledig zwarte binnendeur. De residentiële houten binnendeuren zijn ook verkrijgbaar in diepzwart RAL 9005. Voor echte eyecatchers in een hedendaags interieur.

5. Glazen binnendeuren in loft-design

Natuurlijk licht is een belangrijke factor in het moderne interieur. Met glazen binnendeuren maak je je huis transparant. Fan van modern loft-design? Dan zijn de GlassLine binnendeuren iets voor jou. Het glas van deze binnendeuren zijn voorzien van decoratieve, zwarte lijnen in structuurlak voor een industriële look. Een ideaal alternatief voor stalen loftdeuren. De GlassLine deuren zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Lees hier meer over de GlassLine binnendeuren of in de inspiratiebrochure. Bezoek een verdeler in je buurt voor meer info.

Profiteer tijdelijk van de actie voor hoogwaardige binnendeuren

Op zoek naar kwalitatieve binnendeuren? In het grote aanbod duurzame, klimaatneutrale binnendeuren van Hörmann vind je vast wat je zoekt. Bestel je bovendien nog tot 31 december 2023 je binnendeuren, dan geniet je van gunstige actieprijzen. Scoor tijdelijk binnendeuren vanaf 485 euro*. Configureer je favoriete binnendeuren en ontdek meer over de actie.

Graag meer inspiratie voor nieuwe binnendeuren? Doe ideeën op in de gratis infobrochures. Wil je meer weten of je binnendeuren bestellen? Informeer je bij een verdeler in je buurt

In samenwerking met Hörmann Belgium NV/SA

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.