Binnendeuraandrijvingen om comfortabel en barrièrevrij te wonen

Gepubliceerd op

Omwille van de toenemende vergrijzing en ouderen die graag langer thuis wonen, stijgt de de behoefte om woningen barrièrevrij te maken. Hörmann speelt hierop in met binnendeuraandrijvingen waardoor de binnendeuren automatisch openen en weer sluiten.

Barrièrevrij wonen 

Barrièrevrij wonen is de mogelijkheid hebben om je zonder belemmeringen in huis te kunnen verplaatsen. Denk maar aan: grote, open vlakken die voldoende bewegingsvrijheid geven, een badkamer of keuken met aangepaste inbouwdelen, zoals een douchevlak op vloerniveau of een lager geplaatste. Maar ook automatische binnendeuren zonder drempel zijn belangrijk en noodzakelijk om een woning barrièrevrij te maken. Hier profiteren niet alleen senioren of mensen met een beperking van, maar ook bijvoorbeeld ouders met kinderwagens of mensen met zware boodschappentassen kunnen genieten van comfortoplossingen door barrièrevrij te wonen. Ook in professionele omgevingen waar bijvoorbeeld hygiëne of veiligheid belangrijk is, komen binnendeuraandrijvingen goed van pas. 

Binnendeuraandrijvingen

Dankzij de binnendeuraandrijving PortaMatic van Hörmann kunnen binnendeuren automatisch worden geopend en gesloten via een handzender, drukknop of Blutooth via de BlueSecur-app die je installeert op je smartphone. Het is een betaalbare oplossing die ervoor zorgt dat beperkte bewoners een stukje autonomie terugwinnen en zich vrij doorheen de woning kunnen bewegen. Barrièrrevrij wonen mag geen luxe zijn. Maarten Louwies, woordvoerder bij Hörmann, bevestigt: ‘Onze samenleving vergrijst en meer senioren willen dan ook thuis mobiel blijven in plaats van naar een tehuis te verhuizen. Alleen al het openen of sluiten van binnendeuren kan een grote uitdaging zijn voor mensen die moeilijk te been zijn of een rolstoel gebruiken. Daarom zijn oplossingen als de PortaMatic meer dan ooit nodig.’

Comfortfuncties

Dankzij het minimaal stroomverbruik is de PortaMatic binnendeuraandrijving tot 25 procent goedkoper dan vergelijkbare deuraandrijvingen. Dankzij de talrijke functies en instelmogelijkheden is de PortaMatic-aandrijving de perfecte assistent om barrièrevrij te wonen. Daarnaast is de aandrijving uitgerust met een geïntegreerde ledverlichting die bij duisternis voor een optimale veiligheid zorgt. Bovendien wordt de verlichting samen met een akoestisch signaal geactiveerd wanneer de deur gaat openen of sluiten. Nuttige functies die het comfort en de veiligheid vergroten. Bovendien is het makkelijk te monteren.

Personaliseerbaar

De binnendeuraandrijving kan volledig aan de eigen noden worden aangepast. Zo kan worden ingesteld dat de deur opent en sluit met de handzender of de drukknop, maar ook dat de deur na een bepaalde periode automatisch weer sluit. De deur kan ook een klein stukje met de hand worden geopend, waarna de aandrijving het na een bepaald punt overneemt. Bovendien kan met de BlueSecur App de garagedeur of opritpoort worden bediend, evenals de verlichting aan de voordeur. Kortom, de BiSecur-technologie zorgt voor een gebruiksvriendelijke centrale bediening.

Meer weten over binnendeuraandrijvingen? Lees meer en download ook de gratis infobrochure.
Op zoek naar de ideale binnendeur? Download de gratis inspiratiebrochure of ga langs bij een verdeler in je buurt.